Foto: Profimedia

ISPADA VAM KOSA? Uz ove trikove više nećete imati takvih problema! Posebnu pažnju obratite na ovaj dio glave…

Autor: Ana Korenić

Gubitak kose je izrazito ozbiljan problem, a većini žena i jako neugodan. Ispadanje kose je moguće smanjiti uz odgovarajući prehranu, jer se kosa hrani onim čime se hrani ostatak tijela.

Studija iz 2018. godine govori kako je mediteranska prehrana najbolja za održavanje zdravlja tijela, kose, kože i noktiju, što znači da biste je trebali prakticirati sve češće.

Folikule kose su izgrađene većinom od proteina koji se zove keratin, zato biste trebali paziti da svaki dan unosite dovoljno proteina u tijelo, kao što su piletina, puretina, jaja, lješnjaci, bademi, orasi, grah, grašak i mliječni proizvodi s malo masnoće.

Vitamin A je također iznimno bitan za zdravlje kose i vlasišta, a naći ćete ga u batatu, paprici i špinatu.

Kada perete kosu, pazite da ne koristite agresivni, već blagi šampon. Jednom u dva tjedna u vlasište umasirajte malo kokosovog ulja, pa dobro isperite. Kokosovo ulje pomaže u zaštiti kose od ultraljubičastih zraka i oštećenja.

Masirajte vlasište kako biste potaknuli rast kose. Oism što je takva masaža ugodna, ona je i korisna.




Autor:Ana Korenić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.