Screenshot/Twitter

Imate visoki tlak? U tom slučaju jedite samo ovu vrstu kruha

Autor: ZG/Dnevno.hr

Ako patite od visokog krvnog tlaka, ova vrsta kruha može vam pomoći da spustite krvni tlak i popravite vaše opće stanje.

Visoki krvni tlak može dovesti do srčanog i moždanog udara ako se ne liječi, pa je važno da poduzmete određene korake kako biste ga spustili.

Jedan od načina je da promijenite svoju prehranu, a naročito da izbacite sol. Ponekad je samo izbacivanje soli dovoljno da se riješi problem. Sol se može nalaziti skrivena u pojedinim namirnicama kao što su meso i kruh, pa uvijek čitajte što piše na etiketi kada kupujete neki proizvod.

Mnoge vrste kruha sadrže dosta soli, čak i kada piše da su s niskim sadržajem soli. To znači da jedna kriška kruha koja ima oko 40 grama, u sebi ima oko 3 grama soli.

Ako jedete dosta kruha, smanjite unos soli tako što ćete kupovati kruh s malo soli.

Druga je opcija da sami ispečete kruh. Najbolji su oni s cijelim zrnom žitarica, a recepte imate na brojnim internet stranicama.

Izbjegavajte slaninu, sireve, šunku, masline i kisele krastavce. Smanjite krvni tlak promjenama u prehrani i povećanim unosom zdravijih namirnica.




Smanjite alkohol. Ako ste pretili, razmislite o nekoj dijeti, a najbolji je način da vodite aktivan način života i da redovno vježbate.

Autor:ZG/Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.