Shutterstock

IDETE NA ZAHOD BAREM JEDNOM U NOĆI? Možda imate ovu smrtonosnu bolest

Autor: dnevno.hr

Uriniranje noću, nije rijetkost, no može ukazivati na smrtonosnu bolest, naime, jedna od tri odrasle osobe starije od 30 godina primorana je urinirati tijekom noći, a statistika ukazuje i na to da ova pojava obuhvaća i dvije trećine odraslih preko 65 godina.

Riječ je o stanju koje se naziva nokturija te ga imaju oni koji na zahod moraju barem jednom noći, prekinuti san može biti uvjetovan rizikom od dijabetesa, oslabljenim imunitetom, bolestima srca, ali i nekim oblicima raka.

Odlasci u zahod noću mogu stvoriti i probleme poput anksizonosti, depresije ili prishoze. Profesor urologije dr. van Kerbroek stava je da loš sam može narušiti zdravlje, pa bi ljudi koji imaju ove probleme trebali otići na savjetovanje s liječnicima, no pozitivno je što se nokturija može riječiti.

Poliurija je uriniranje više od 2,5 litre dnevno, a događa se kod konzumacije previše tekućine, a istodobno može ukazivati i na dijabetes te upale i kamenc u bubregu, ali i povećanu prostatu kod muškaraca, imate li uza sve to otećene članke svakako se zaputite liječniku.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.