N1

IDEALNO RJEŠENJE ZA BLAGDANSKE PROBLEME: Evo kako se najlakše riješiti žgaravice!

Autor: Dnevno

Tijekom blagdana rijetko kada možemo odolijeti svoj toj ukusnoj hrani i kolačima, pa osim bolova u trbuhu i osjećaju nadutosti, osjećamo kiselinu u želucu.

Kod želučanih problema, žgaravice i  nadutosti, koji su najčešće uzrokovani brzom hranom, stresom, nekim lijekovima ili probavnim smetnjama, soda bikarbona odličan je prirodni lijek i pomaže neutralizirati kiseline u probavnom sustavu, a razbija i masne tvari u hrani kako bi se ona lakše probavila, bez pritiska i boli u trbuhu, piše Večernji list.

Preporuča se slijedeće, u pola čaše tople vode dodati pola žličice sode bikarbone, promiješati, pa pričekati da se otopi i popiti. Još učinkovitija mjera može biti, da se u takvu otopinu doda i žlica alkoholnog ili jabučnog octa, pa nakon nekoliko minuta nakon što se smire mjehurići, popije naiskap.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.