Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Hrvatski estetski kirurg upozorio popularnu zvijezdu: ‘Izobličila se, više nije ista osoba’

Autor: F.F

Prije više od 50 godina, 1967. godine, dr. Boško Milojević otvorio je prvu estetsku polikliniku u Hrvatskoj, što je bilo pionirsko i označilo početak estetske medicine u zemlji. Tradiciju je nastavio i njegov sin, dr. Nikola Milojević, otvorivši 2011. godine Polikliniku Milojević u Zagrebu, nakon što je postao istaknuti stručnjak u Londonu.

Estetska medicina prolazi kroz evoluciju, pri čemu se neinvazivni tretmani sve više preferiraju umjesto invazivnih operacija. Dr. Milojević naglašava da je estetska medicina postala mainstream, dijelom zahvaljujući češćem korištenju nekirurških zahvata i utjecaju društvenih mreža, piše ZagrebInfo.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

‘Ona se izobličila’

U svojoj poliklinici, dr. Milojević susreće raznoliku klijentelu, uključujući poznate osobe s javne scene, influencere, ali i ljude s različitim zanimanjima. Ističe da je ključno održavati prirodan izgled, odbijajući pacijente koji žele pretjerane zahvate. Dr. Milojević spominje poznate primjere osoba koje su, prema njegovom mišljenju, pretjerale s estetskim zahvatima, poput Madonne.

Incident na Maksimiru za vrijeme velikog derbija na Poljudu: ‘Pretrpjele su šok’

“Madonna se potpuno izobličila, to više nije ista osoba. Tu je previše kirurgije, previše filera… Ali ono što mi se čini kod nje jest da ona namjerno želi pretjerati. Radi snimke gdje stravično izgleda, polumrtvo rekao bi. Problem tih velikih zvijezdi je što im je teško ne dobivati više velike uloge i gledati kako ih mijenjaju mlađi. Mene samo čudi da ti veliki holivudski doktori pristaju na to. Amerika ima taj problem, puno više pretjeruju nego u Hrvatskoj ili u Europi”, rekao je.

Govori i o postojanju dobne granice za zahvate (18 godina), ali naglašava da su iznimke moguće uz procjenu zrelosti pacijenta i zrelosti njihovog lica za estetske tretmane.

Upozorava na sve učestalije prevarante u estetskoj medicini koji nude usluge po nižim cijenama, ističući rizike i štetu koju takvi zahvati mogu prouzročiti. Dr. Milojević naglašava važnost suradnje s kvalificiranim stručnjacima, poput kirurga i stomatologa, kako bi se osigurala sigurnost i stručnost u estetskim tretmanima.
Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.