
Kako uzgojiti začine na balkonu ili prozorskoj dasci? Ubacite u prehranu svoje ljekovito bilje
Ovo biste svakako trebali uvrstiti u svoj svakodnevni jelovnik kako biste smanjili šanse za obolijevanje.
Prehrana zaista utječe na smanjenje šansi za dobivanje raka – znanstveno je potvrđeno ono što se već desetljećima govorilo. Znanstvenici su proučavali veze između hrane i pojave karcinoma te zaključili da određena hrana smanjuje mogućnost pojave jedne od najsmrtonosnijih bolesti današnjice.
Evo koje biste namirnice svakako trebali uvrstiti u svoj svakodnevni jelovnik kako biste smanjili šanse za obolijevanje.
Tamnozeleno lisnato povrće
Istraživanja su pokazala da lutein i zelaksantin, koji se nalazi u tamnozelenom lisnatom povrću kao što je špinat i kelj, može smanjiti rizik od dobivanja raka dojke.
Maslinovo ulje
Maslinovo ulje najbolji je i najzdraviji izbor za kuhanje, kao i za salate. Ovo ulje bogato je antioksidansima i fitonutrijentima. Istraživanje provedeno na Sveučilištu Navarra u Pamploni u kojem su sudjelovale žene koje su bile podvrgnute mediteranskom režimu prehrane, pokazalo je da su one žene koje su dodavale maslinovo ulje svojim obrocima imale za 62 posto manje šanse da obole od raka dojke u sljedećih pet godina u odnosu na žene koje nisu dodavale maslinovo ulje prehrani.
Rajčica
Rajčica je odličan izbor u borbi protiv raka dojke, prvenstveno zato što sadrži visoku razinu antioksidansa. Stručnjak za rak dojke objasnio je da konzumiranje povrća kao što je rajčica smanjuje šanse za dobivanje raka zahvaljujući likopenu koji sadržava u velikim količinama. Također, velike količine likopena sadržava i lubenica.
Kako uzgojiti začine na balkonu ili prozorskoj dasci? Ubacite u prehranu svoje ljekovito bilje
Ovo je optimalan broj jabuka koje trebate pojesti dnevno: Savjet stručnjaka mogao bi vas iznenaditi
Na tržište stiže alternativa Viagri: Ova molekula dovodi do snažne erekcije, a testovi su već provedeni
Jeftina namirnica snižava tlak i razinu šećera u krvi: Ništa vas ne košta da ju uvrstite u jelovnik