Napravite prirodne preparate s kućnim sastojcima Izvor: Pixabay

HOME MADE PREPARATI ZA SUHU KOŽU: Nahranit će vašu kožu vitaminima, možete ih napraviti sami! Vrlo jednostavno!

Autor: Matea Sušac

Postavlja se vječno pitanje kako nahraniti suhu kožu, a mi vam donosimo odgovore i savjete koji vam mogu poslužiti. Suha kože može nastati iz više razloga, a jedan od njih je promjena životnih navika. Moguće da vam se suha koža pojavima nakon agresivnih preparata ili losiona za kožu, klimatskih promjena ili starosti.

U svakom slučaju, rješenje za ovaj problem ne morate nužno tražiti u ljekarnama već u prirodi. Nije potrebno bacati pare na skupe preparate, a ovaj prirodni recept vas ništa ne košta, jer sve potrebne sastojke vjerojatno već imate u kuhinji.

Kaša od žitarica za lice
Kaša od žitarica obnavlja suvu kožu i pomaže joj da zadrži vlažnost. Priprema je vrlo jednostavna. Možete samo pomiješati dvi žlice žitarica od pahuljica sa nekoliko žlica meda. Vodu možete dodati u količinama po vlastitoj procjeni tako da dobijete gustu smjesu. Potrebno je samo nanijeti na na lice i pustitii da djeluje do dvadeset minuta. Mlakom vodom umijte lice, u obrišite se ručnikom.

Prirodna kupka za tuširanje
Odlična taktika za poboljšanje suhe kože je da u kupku za tuširanje jednostavno stavite nekoliko kapi ulja. To može biti bademovo, jojobino,maslinovo, kokosovo, ili ulje od avokada. Kada ste nadodali kapu, kupka je spremna za upotrebu. Stavite je na tijelo i pustite da djeluje barem minutu.

Stavljajte obloge mlijeka na suhu kožu
Na suhu kožu vijek možete staviti obloge mlijeka. Ovo djeluje umirujuće na kožu, te smanjuje crvenilo i svrbež. Naspite u posudu hladno mlijeko , zatim natopite u njega vatu ili blaznice. Ovim oblozima tapkajte po licu, ili tijelu po mjestima koja su pretežito suha.

Ulje od kokosa hrani suhu kožu
Ulje od kokosa čini kožu sjajnom, glatkom i hrani je. Ova prirodna metoda se pokazala odličnom na ljudima koji imaju osjetljivu kožu, ili alergije. Kokosovo ulje smanjuje crvenilo i svrab. Ipak treba uzeti u obzir da kokosovo ulje nije dobro rješenje za suhu kožu ako imate problema s aknama ili ste skloni osipu.

Kokosovo ulje hrani suhu kožu
Izvor: Pixabay

Aloe vera
Aloe vera je jedna od poznatijih biljki koja pomaže u hidratizaciji suhe kože. Naime aloe vera biljka sadrži mukopolisaharide koji su bitni za održavanje vlage kože.




Maslinovo ulje
Maslinovo ulje osim što je ljekovit dodatak,hrani kožu. Osim toga odlično je sredstvo i za skidanje make up-a. Maslinovo ulje je izvrsno upravo zato što uopće ne uklanja prirodna ulja kože, a a na kožu djeluje ljekovito, te je hrani.

Avokado maska
Već i vrapci na grani znaju da je avokado idealan za suhu kožu, jer sadrži mnogobrojne nutrijente. Potrebno je samo da izgnječite pola avokada. Nakon toga pomješajte sa žlicom maslinovog ulja. Ukoliko imate izrazito suhu kožu, u smesu dodajte i žlicumeda. Samo lagano stavite na lice i pustite da stoji barem 20 minuta. Možete se umiti mlakom vodom, te ćete primjetiti kako vam je koža mekana i hidratizirana.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.