Ilustracija/Pexels

Herpes simpleks zna biti bolan i naporan: Ovo su prirodna rješenja za ublažavanje simptoma

Autor: Zlatko Govedić

Herpes simpleks je zarazna bolest koja dovodi do pojave povratnih malih, bolnih, tekućinom ispunjenih mjehura na koži ili sluznicama. Oni se mogu pojaviti na usnama, genitalijama, u ustima ili oko očiju. Obično ga nije teško izliječiti, no ako nemate lijek pri ruci, pokušajte s nekim od ovih prirodnih rješenja.

Maslinovo ulje je odličan izvor antioksidanata. Toplo maslinovo ulje pomiješano s malo eteričnog ulja lavande može ublažiti bolove i svrbež.

Soda bikarbona ublažava bolove i ubrzava zacjeljivanje herpesa. Namočite pamučnu vaticu u vodu, na nju stavite sodu bikarbonu pa smjesu utrljajte na zahvaćeno mjesto.

Aloe vera je odlična za ublažavanje brojnih kožnih problema. Na herpes možete nanijeti svježi gel od aloe vera ili sok iz listića.

Neka kava koju pijete bude mlaka, a ne vruća. Držite ju u ustima neko vrijeme kako biste ublažili bolove i ubrzali oporavak od infekcije.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.