FOTO:Screenshot Instagram

GUTATI, ILI NE… Donosimo vam 6 razloga zašto je sperma dobra za vas i vaše zdravlje…

Autor: Dnevno

Vjerovali ili ne, ljudska sperma ima svoje prednosti. Mnogima sperma nije nešto privlačno, ali nakon što pročitate koje sve dobre stvari nosi ova bijela ‘smjesa’, možda se predomislite.

Evo 6 razloga zašto je ona dobra…

 1. Antidepresiv

Prema istraživanju provedenom na 293 studentica izlaganje spermi može smanjiti simptome depresije. Žene koje su se seksale s kondomom pokazivale su više znakova depresija, od onih koje su se seksale bez. Žene brzo apsorbiraju spermu pa se u krvi odmah vide i pozitivne promjene.

 2. Lakši san

Sperma sadrži melatonin koji je zaslužan za spavanje i opuštanje. Na koji god način unijeli spermu u svoj organizam pozitivno će utjecati na vaš san.

 3. Multivitamin




Jedna žlica sperme sadrži preko 200 proteina i nekoliko bitnih vitamina i minerala kao što su vitamin C, kalcij, fruktoza, magnezij, vitamin B12 i cink.

 4. Tlak

Istraživanja pokazuju kako oralni sperma smanjuje krvni tlak.




 5. Smanjuje mogućnost raka prostate

Ako muškarci često svršavaju to im smanjuje mogućnost raka prostate.

 6. I za kraj… Gašenje požara

Nevjerojatno, ali znanstvenici tvrde kako DNA iz sperme može poslužiti za izradu teško zapaljivih materijala, piše Sheknows.

DIVLJI KRASTAVAC: ‘Mali dlakavac’ zauvijek rješava problem upale sinusa!

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.