FOTO: iStock

GREŠKA! Ovu namirnicu nikako ne bi trebali držati u vratima hladnjaka

Autor: Dnevno.hr

Da više i promjenjive temperature mogu uzrokovati kvarenje hrane, posebno mlijeka i vrhnja, piše portal Real Simple.

Stručnjaci savjetuju da bi u pretince na vratima hladnjaka trebali stavljati manje kvarljivu hranu poput kečapa, senfa, umaka od soje, džema i preljeva za salatu.

Ipak vrata hladnjaka su mjesto s najvećim fluktuacijama temperature te ujedno i najtopliji dio hladnjaka. Zato ako mislite da su vrata savršeno mjesto za odlaganje mlijeka, stručnjaci navode da se mlijeko može pokvariti zbog toplijih temperatura prije nego što ga popijete.

Isto tako, potencijalno štetne bakterije rastu na višim temperaturama. Što je mlijeko dulje izloženo toplini, bakterije će brže rasti.

Umjesto da mlijeko odlažete u vratima, stručnjaci savjetuju da ga držite u stražnjem dijelu hladnjaka, na srednjoj ili donjoj polici. Vrući zrak se diže pa su donje police nekoliko stupnjeva hladnije od gornjih.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.