Ilustracija

GENIJALAN TRIK: Za samo pet minuta možete sniziti povišeni krvni tlak

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Povišen krvni tlak bolest je modernog doba povezana s povećanim stresom, manjkom sna, prehranom te načinom života. Gotovo svaki čovjek ponekad se nađe u situaciji da mu je tlak povišen. Pod utjecajem stresa ili pak prekomjerne fizičke aktivnosti mišići se naprežu, a krvne žile sužavaju stvarajući tlak. Znate li što u tim trenucima učiniti da regulirate tlak? Mišiće je potrebno što hitnije opustiti. No, pitanje je kako to učiniti?

Kineskom medicinom tlak se može regulirati za svega pet minuta i to bez lijekova. Prema njoj, najvažnija je stvar – pravilan protok krvi do mišića i tkiva. Ako negdje u organizmu nastaje stagnacija krvi, onda na tom mjestu počinje razvoj bolesti. I obrnuto – ako se osigura odgovarajući protok krvi, organizam će brzo moći izliječiti bolest. Zato masaža ključnih točaka pomaže ozdravljenju.

U ovom slučaju riječ je o 2 točke.

Točka br. 1

Ovo čak nije ni točka nego linija. Ona prolazi iza ušne resice do sredine ključne kosti. Tu liniju ne treba ni pritiskati, ni masirati, već vrlo polako maziti gotovo neprimjetnim pokretom ruke od gore na dolje, jedva dodirujući vrhovima prstiju. Ponovite 10 puta s jedne strane, pa prijeđite na drugu, isto 10 puta.

Točka br. 2




Ta se točka nalazi na dijelu lica u razini ušne resice na udaljenosti pola centimetra od uha u pravcu prema nosu. Tu točku treba masirati vrhovima prstiju po 1 minutu s obje strane lica. Pritišćite jako, ali nikako do bola. Nije bitno, u smjeru kazaljke sata ili ne. Važno je da imate osjećaj pritiska na određenu točku. Nakon ovog jednostavnog tretmana krvni tlak bi se trebao vratiti u normalu.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.