iStock

GENIJALAN TRIK KOJI UVIJEK DJELUJE! Evo kako možete izgledati deset godina mlađe

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Voda čini oko 70 posto ljudskoga tijela što znači da se bez redovnog konzumiranja vode ugrožavaju ljudsko zdravlje i život. Svakom dijelu našeg tijela voda je potrebna, a mokrenjem izbacimo oko 1,5 l vode. Ako tome dodamo da još oko litru izlučimo znojenjem i disanjem, potreba za konzumiranjem tog izvora života još je veća.

Svi znamo da je preporučljiv unos vode dnevno oko 2 litre. No, evo što će se dogoditi ako dan započnete čašom vode na prazan želudac, još bolje tople.

Ubrzana probava

Ako popijete čašu tople vode čim ustanete, poboljšat ćete rad probavnog sustava, isprazniti se već u ranim jutarnjim satima te nećete imati problema sa zatvorom.

Sjajniji i ljepši izgled kože

Konzumiranjem pola litre vode svako jutro dat ćete dodatni sjaj koži jer voda potiče cirkulaciju.

Detoksikacija




Ako odmah ujutro popijete čašu vode, očistit ćete organizam od svih nakupljenih otrova koji mogu dovesti do bolesti.

Smanjuje bolove

Smatra se da je topla voda najmoćniji prirodni lijek jer pomaže kod menstrualnih tegoba. Toplina opušta trbušne mišiće i oslobađa vas grča, čime će umiriti bol. Topla voda dobra je za sve vrste grčeva i zato što pospješuje kapilarnu cirkulaciju pa tako opušta mišiće.




Brže mršavljenje

Čaša vode ujutro potiče izmjenu tvari u organizmu te pomaže tijelu da se riješi nakupljenih masnoća i kalorija. Vodite računa i o zdravoj prehrani i  krećite se što više.

Zaustavljanje starenja

Prisustvo toksina u organizmu ubrzava starenje, a s obzirom na to da topla voda oslobađa organizam toksina, proces starenja se usporava. Istodobno, povećava se elastičnost kože.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.