fbpx
Foto: Instagram

FOTOTERAPIJOM DO SJAJNE KOŽE: Ova terapija pomoću LED svjetla iscjeljuje upalne procese na licu

Autor: Matea Sušac

U kozmetičkim salonima pojavio se zanimljiv kozmetički preparat koji se naziva “LED maska”, dok se sami proces naziva fototerapijom. Kako bismo dobili bolji uvid u mogućnosti ovog kozmetičkog preparata kontaktirali smo vlasnicu beauty salona, Ivonu Sušac (36), koja nam je dala bolji uvid na koji način se primjenjuje ova terapija i što ovaj aktualni beauty trend čini toliko popularnim.

Za početak, možete li nam objasniti što je fototerapija i kako se primjenjuje?

Fototerapija je kao što i sam naziv govori, proces terapije koji se zasniva na izlaganju površine kože LED svjetlosti. To aktivira fotoreceptore u koži, dovodi do apsorpcije energije u ćelije kože. Ta energija ubrzava u ćelijama biokemijske procese, stimulira produkciju kolagena i djeluje na druge metaboličke procese.


Na lice se primjenjuje tako da prvo očistimo lice, prilagodimo masku licu, tj. pravilno ju postavimo na lice, dok različite valne duljine led svjetlosti prodiru do različitih dubina slojeva kože.

Kako LED maska djeluje na lice, i koje su njene mogućnosti?

Sve ovisi o tipu kože i s kojim problemom pacijentica dolazi, a preparat sadrži sedam različitih svjetlosti koje se primjenjuju na problematičnu kožu.

Plavo led svjetlo djeluje na problematičnu kožu s aknama, sprječava njihovo izbijanje i dodatno oštećenje kože.

Terapija crvenim led svijetlom je značajna u iscjeljivanju upalnih procesa, rana, posjekotina, ožiljaka i infekcija.

Ljubičasta svjetlost je namijenjena isključivo za akne i ožiljke od akni. Ono prodire u kožu i djeluje na bakterije, koje izazivaju akne, ali ujedno potiče i regeneraciju oštećene kože.
Zeleno svijetlo djeluje umirujuće na kožu. Ono prodire u kožu i djeluje na smanjenje proizvodnje i nagomilavanje melanina koji je zadužen za stvaranje fleka. Žuto svjetlo potiče mikrocirkulaciju, dovodi kisik do ćelija i potiče međućelijske procese u koži. Ovo svjetlo najviše služi za zatezanje kože.

Narančasta svjetlost potiče revitalizaciju. Ovo svjetlo prodire čak do 25 mm dubine, a spojena je u sve modove rada LED maske. Ona je također blagotvorna, a preporučujemo je za iscjeljivanje oštećenja, rana, posjekotina, ožiljaka i slično.

Foto: Instagram

Može li se LED maska naći u slobodnoj prodaji, tj. je li namijenjena za kućnu primjenu također, ili su tretmani mogući samo u kozmetičkim salonima?
Ovaj kozmetički aparat nikako nije aparat za kućnu upotrebu, jer mogu nastati ozbiljne štete na licu. Iz tog razloga isključivo se izvodi u dermatološkim klinikama ili boljim kozmetičkim salonima. Preporučuje se stručna osoba koja je uspješno položila tečaj fototerapije kod licencirane osobe.

U kojim slučajevima preporučujete ovaj tretman, te koliko često?

Preporučujemo ga osobama s tinejdžerskim aknama, bubuljicama, miteserima, suhom kožom, podočnjacima. Aparat djeluje i na naduto lice, umornu kožu bez sjaja, hiperpigmentacije, fotooštećenja, staračke pjege, te proširene pore.

Čak i ako ste potpuno zadovoljni svojim tenom nije na odmet dobro čišćenje kože lica, vrata i dekoltea.

Terapija se može provoditi nakon 10 do 15 dana, ovisno o tipu kože. Osobe s masnijom kože zahtijevaju više tretmana, a osobe sa suhom manje tretmana.

Za kraj, možete li nam reći koliko su žene zadovoljne nakon fototerapije konačnim rezultatima?

Žene su prezadovoljne, nismo imali čak niti jedan slučaj nezadovoljnog pacijenta. Najviše su zadovoljne jer nakon tretmana primjećuju “glow” efekt na koži, jer se koža izuzetno sjaji.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.