pixabay

Evo kako spriječiti pojavu bolesti zbog promjene vremena!

Autor: Zagreb.info

Zbog nestabilnih vremenskih prilika, veliki broj ljudi ima problema sa zdravljem.

Glavobolja, smanjena koncentracija i povečana razdražljivost samo su dio simptoma uzrokovanih promjenjivim vremenom. Dio stanovništva ima problema sa spavanjem i ozbiljne zdrastvene probleme, zagreb.info.

Uzroci meteropatije i pada imuniteta

Meteropatija je sve češća pojava modernog društva. Kao stanje nije prirodna već je produkt boravka u zatvorenim, pregrijanim i klimatiziranim prostorima.

Meteropati nisu samo osobe koje prate zbog lošeg vremena. Poremećaji s lošim raspoloženjem, nesanicama i smanjenem radne sposobnosti može biti posljedica smanjene količine dnevne svjetlosti.

Promjene vremena uzrokuju brojne tegobe pri čemu pada imunitet. Pad imuniteta olakšava napad raznih virusa i bakterija na vaš organizam.

Spriječite pad imuniteta

U narodnoj medicini postoje brojni savjeti kako ojačati imunitet te tako sprječiti pojave bolesti. Za jačanje organizma, veliku ulogu igraju kupke.

Hladna voda potiče rad srca i krvnih žila te poboljšava prokrvljenost kože. Važno je da vaše tijelo bude toplo kako bi se potaknuli podražaji tijela. Najbolje je kupku ili tuširanje odraditi rano ujutro čim ustanete iz toplog kreveta.

Kupaonica ne bi smjela biti hladna te je vrlo važno da nema propuha. Nakon tuširanja hladnom vodom, važno je da odmah ponovo ugrijete tijelo.




Na ovaj način jačate organizam te se štitite od prehlade, meteropatije i gripe. Ovakvu proceduru ne bi bilo loše ponavljati navečer nakon kratkog jogginga ili šetnje.

Dakle ustane ujutro, trk pod hladni tuš i natrag u topli krevet.




Autor:Zagreb.info
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.