Shutterstock

Dečki, pripremite se za najtvrđu erekciju: Ova biljka pretvorit će vas u super ljubavnika!

Autor: ZG/Dnevno.hr

Biljka babin zub ili zemaljski babin zub (Tribulus terrestris) jest samonikla jednogodišnja biljka iz porodice dvoliskovaca (Zygophillaceae), stabljika dugih i do 60 centimetara polegnutih po zemlji s izrazito žutim cvjetovima. Raste u suhim predjelima Europe, Azije i Amerike.

U aktivnim tvarima Tribulusa prevladavaju saponini furostanolskog tipa s dominantnom količinom protodioscina i protogracilina. Saponini su prirodni spojevi koji se ubrajaju u glikozide. Prilikom otapanja u vodi pjene se poput sapuna pa su tako dobili i ime.

Provedena su mnoga farmakološka, farmakokinetička, toksikološka i klinička istraživanja koja su dokazala učinkovitost protodioscina istovremeno potvrđujući potpuno siguran farmakološki profil bez zabilježenih štetnih učinaka.

Aktivne komponente Tribulusa terrestrisa potiču hipofizu na pojačanu sekreciju luteinizirajućeg hormona (LH) što daje signal spolnim žlijezdama za pojačano lučenje spolnih hormona. Kod muškaraca dolazi do povećanog lučenja vlastitog (endogenog) testosterona, a povećana količina testosterona dovodi do pojačane sinteze proteina, povećanja libida i poboljšanja spolne funkcije. Testosteron djelovanjem na rast i diobu zametnih stanica koje oblažu sjemene kanaliće potiče spermatogenezu.

Čaj od babinog zuba veoma je snažan afrodizijak. Ovaj čaj potiče proizvodnju hormona, normalizira menstruaciju, pomaže kod neplodnosti, povišenog kolesterola i hemoroida. Usto, utječe na povećanje snage i mase mišića. Dobar je i za brz oporavaк organizma

Priprema:

Dvije žličice čaja prelijte s 400 ml hladne vode i ostavite da prenoći.




Ujutro prokuhajte. Kada se ohladi, popijte po jednu šalicu ujutro i uvečer. Konzumirajte najviše dva mjeseca pa pauzirajte mjesec dana.

Autor:ZG/Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.