Nikola Cutuk/PIXSELL

DARUJTE KRV! DIJELITE ŽIVOT! Hrvatski Crveni križ u još jednoj plemenitoj akciji

Autor: Hina

Hrvatski Crveni križ u utorak se oglasio javnim pozivom koji prenosimo u cijelosti:

“Svake godine 14. lipnja diljem svijeta obilježava se Svjetski dan darivatelja krvi s namjerom podizanja svijesti građana o važnosti dobrovoljnog darivanja krvi u svrhu podmirivanja potreba zdravstva sa sigurnim dozama krvi.

Ovogodišnja tema kampanje je darivanje krvi kao djelo solidarnosti. Ističe temeljne ljudske vrijednosti: altruizam, poštovanje, suosjećanje i ljubaznost koje su neophodne da bi sustav besplatnog dobrovoljnog darivanja krvi funkcionirao. Transfuzijom krvi i krvnih pripravaka pomaže se u spašavanju milijuna života svake godine, a jednom dozom krvi mogu se spasiti tri života.

Cilj je ovogodišnje kampanje istaknuti priče o ljudima čiji su životi spašeni neophodnim dozama krvi zahvaljujući samo dobrovoljnim davateljima krvi. Ti primjeri dobre prakse trebaju služiti kao poticaj redovitim davateljima krvi kako bi nastavili i dalje darovati krv, ali i motivacija građanima koji do sada nikada nisu davali krv da je počnu davati, posebno mladima.

Ovogodišnji slogan Svjetskog dana darivatelja krvi glasi: “Budite tu za nekog drugog. Dajte krv. Dijelite život”.

U povodu Svjetskog dana darivatelja krvi Hrvatski Crveni križ organizira akciju darivanja krvi u četvrtak, 14. lipnja od 12.30 do 14.30 sati u Ulici Crvenog križa 14, u prostoru Edukacijskog centra. Pozivamo vas da se odazovete akciji te da u svojemu mediju prenesete poruku humanosti koju želimo poslati! Svim dobrovoljnim darivateljima krvi upućujemo iskrene čestite povodom Svjetskog dana darivatelja krvi i zahvaljujemo im na iskazanoj solidarnosti, humanosti i svakoj darovanoj dozi krvi!”




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.