ČAROBNA ISPREPLETENOST: Po izgledu ploda lako vidimo koji organ liječi! (FOTO)

Autor: T. Pšenko/atma.hr

Svaka žena treba ovo imati na umu. Avokado, patlidžan i kruške povoljno utječu na zdravlje maternice, a njoj i nalikuju.

Da je snaga prirode nevjerojatna dijelom i zbog toga što njezini plodovi vrlo ljekovito djeluju na čovjeka, već je odavno jasno. Ponekad je ljekovitost toliko očita da nas može i zabaviti. Upravo vam takve primjere i donosimo. Pa krenimo! 

Rajčica – srce

Rajčica neodoljivo podsjeća na ljudsko srce, osobito pogledamo li njezin presjek. Rajčica ima četiri komore i crvene je boje, kao i srce. Prema istraživanjima, rajčica je bogata željezom i kalijem te su stoga izvrsne za krv i srce.

Orah – mozak

Orahova jezgra sliči mozgu, ima lijevu i desnu hemisferu, a nabori izgledaju poput moždanih vijuga. Opće je poznato da orah stvara neuronske prenositelje moždanih funkcija.




Celer – kosti

Celer i rabarbara sliče kostima i doista, utječu na jakost kostiju. Kosti sadrže 23 % natrija, kao i ova hrana. Ne uzimate li hranom dovoljno natrija, vaš će ga organizam crpiti iz kostiju koje tada slabe. Stoga, navalite na celer!




Avokado – maternica

Svaka žena treba ovo imati na umu. Avokado, patlidžan i kruške povoljno utječu na zdravlje maternice, a njoj i nalikuju. Pojede li žena jednom tjedno po jedan avokado, hormoni će joj se uravnotežiti i spriječit će se rak maternice i jajnika. Dodatna zanimljivost: potrebno je točno devet mjeseci da avokado od cvijeta sazrije u plod!

Batat – pankreas

Batat sliči pankreasu i uravnotežuje šećer u krvi.

Mrkva – oči

Bake su uvijek govorile da mrkvu valja jesti za dobar vid. I stvarno, mrkva u presjeku sliči ljudskom oku. Zagledate li se u presjek mrkve, a potom u oko, vidjet ćete da zjenica, šarenica i zrakaste crte podsjećaju na oko.

Grejp – dojke

Naranče i agrumi općenito sliče ženskim dojkama i pomažu kretanju limfe kroz dojke te spriječavaju rak.

Đumbir – želudac

Đumbir nalikuje želucu, a činjenica je da ublažava želučane tegobe i nadutost. Ima enzime koji su odgovorni za katalizu proteina u hrani pa pomažu u probavi i sprečavaju grčeve, sprječava nastanak čira, oštećenja sluznice želuca…

Gljiva – uho

Poput šampinjona prerezana na pola, gljiva podsjeća na ljudsko uho. Poboljšavaju sluh i jedna su od rijetkih namirnica koje sadrže vitamin D koji je važan za zdravlje kostiju, čak i onih sitnih koje se nalaze u uhu.

Autor:T. Pšenko/atma.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.