
POTPUNO PRIRODNO, A SUZBIJA ŠTETOČINE! Čisto Neem ulje najbolji je insekticid, a odličan je odabir za ekološku i sigurnu zaštitu vašeg bilja
Krenula je sezona bundeva i sad je pravo vrijeme da ju konzumirate
Bundeva se u početku koristila u prehrani stoke, no u posljednje vrijeme raste njena popularnost i u prehrani ljudi, otkrivaju se hranjiva svojstva i stoga se vrlo često može naći u mnogim vrhunskim specijalitetima. Bundeva je ukusna, sočna, bogata je beta karotenom, vitaminima C, E, K, B1, B2, B3 i B6, kalijem, fosforom, željezom kalcijem i folnom kiselinom. Dobrobiti bundeve za zdravlje već su odavno poznate, a poznato je i kako ima povoljan utjecaj na zdravlje želuca i crijeva.
Bez obzira kako bundevu konzumirate, pečenu, kuhanu, sirovu, najbolja je dok se jede svježa. Sjemenke bundeve također utječu na zdravlje organizma jer sadrže gluten, bakar, mangan, željezo, cink, te vitamine E i B, no udio kalorija je vrlo visok stoga se ne preporučuje konzumirati ih u velikim količinama.
Bundeva spada u jednu od najmanje kaloričnih namirnica. 100 grama sadrži samo 26 kalorija, te ne sadrži zasićene masti, stoga je idealna za programe regulacije tjelesne težine.
POTPUNO PRIRODNO, A SUZBIJA ŠTETOČINE! Čisto Neem ulje najbolji je insekticid, a odličan je odabir za ekološku i sigurnu zaštitu vašeg bilja
KAO ŠVICARSKI NOŽ IZ PRIRODE! Ova biljka brazilskih domorodaca ima višestruke koristi, od tlaka, koncentracije do mršavljenja
RASTE BROJ OBOLJELIH OD MAJMUNSKIH BOGINJA! Epidemiolog otkriva trebamo li paničariti: ‘Lijeka nema, bolest se liječi simptomatski’
ZA OSAM GODINA OČEKUJEMO DVOSTRUKI BROJ OBOLJELIH: Jedan od deset bolesnih je mlađi od četrdeset godina