Shutterstock

Bosanski travar: ‘Tri jabuke dnevno protiv tumora! Evo zašto Eskimi, Indijanci i Hunze ne obolijevaju!’

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Bosanski travar-fitoterapeut dr. Dragan Gaćeša tvrdi kako nitrilosidi sprječavaju i/ili liječe rak.

Najbolji način da se dokaže da li je teorija o vitaminu B 17 istinita ili lažna, bio bi da se nekoliko hiljada ljudi, kroz određeni period od dosta godina, izlaže konstantnoj dijeti s hranom koja u sebi sadrži B17 i onda pogledaju rezultati. Na sreću ovo je već urađeno proučavanjem naroda Hunza, Inuita (Eskima), američkih domorodaca (Indijanaca) iz naroda Hopi i Navaho, potom Abhaza s Kavkaza i pripadnika Kršćanske adventističke crkve.

U udaljenom kutku Himalaja, Hunzi su nadaleko poznati po svojoj zapanjujućoj dugovječnosti i zdravlju. Oni dožive dobrog zdravlja iznad 100 godina i poznati su po tome što postaju očevi i u 110-toj. Svjetski poznati britanski kirurg je još 1922. godine zapisao da Hunze nemaju zabilježen nijedan slučaj kancera.

Unose velike količine kajsija. Suše ih na suncu i upotrebljavaju u svojoj ishrani. Interesantno je napomenuti da tradicionalna ishrana kod Hunza sadrži 200 puta više nitrilosida (hrana bogata vitaminom B17) nego prosječna američka ili australijska ishrana. Kod njih su koštice kajsije najcjenjenija hrana. Uobičajeno je da jedu između 30 i 50 koštica (otprilike 30 mg B 17) od kajsija kao desert poslije ručka.

Pored kajsije još jedu uglavnom žitarice i svježe povrće (heljda, proso, lucerka, grašak, domaći pasulj, repa, zelena salata, varivo od klica i kupinasto voće raznih vrsta). Važno je napomenuti da kada Hunzi napuste svoju udaljenu zemlju i prihvate jelovnik iz drugih zemalja, uskoro podlegnu istim zarazama i bolestima uključujući i rak od kojeg pati ostatak čovječanstva.

I Eskimi su narod koji ne obolijeva od raka. Njihova tradicionalna jela su nevjerojatno bogata vitaminom B 17 nitrolosidima koji unose preko mesa iz sjevernoameričkog jelena i drugih biljojeda, i također iz lososove ikre. Drugi specijalitet Eskima je zelena salata sačinjena od stomačne sadržine sjevernoameričkog jelena i irvasa čiji stomaci su puni svježe trave iz tundre.

Trava iz Tundre kao što su mladice Arrow se pokazalo da ima veće sadržine B 17 od drugih trava. Najinteresantnije je to što nakon što napusti svoj tradicionalni način života i pređe na zapadnjački (moderan način ishrane) Eskim postaje još više naklonjen dobivanju raka od prosječnog Amerikanca.




Indijanci iz Sjeverne Amerike su još jedni u nizu naroda koji začuđujuće ne obolijevaju od raka. Zbog te činjenice AMA (Američko Ministarstvo Medicine) je otpočelo specijalno proučavanje da otkrije zašto je kancer među ovim narodima skoro nepoznata bolest.

Dr. Krebs je u istraživanju otkrio da se tipična hrana naroda Navaho i Hopi sastoji od hrane koja je bogata nitrilosidima kao što je manioka. Došao je do zaključka da su neki pripadnici ovih plemena u sebe unosili količinu od 8000 mg vitamina B 17 na dan kroz ishranu.

Abhazi žive duboko na Kavkaskim planinama na sjeverozapadnom dijelu Crnog Mora. Oni drže potpuno isti rekord u dugovječnosti i zdravlju kao i Hunzi. Njihov način ishrane i život u surovom kršnom terenu je skoro identičan onom od Hunza. Njihova hrana se sastoji od vrlo malo ugljenih hidrata, mnogo proteina iz povrća i bogata je mineralima i vitaminima, naročito vitaminom B17.




Adventisti su potpuno isti kao ostali ljudi, imaju potpuno isti kulturni, etnički, socijalnoekonomski i druge profile kao i svi moderni ljudi. Međutim, imaju više od 50% manje mogućnosti da dobiju rak zbog načina vegetarijanske ishrane i zdravog načina života. Kao rezultat oni u prosjeku žive 12 godina duže od običnog modernog čovjeka.

Tri jabuke dnevno

Naša autohtona voćka je jabuka, od nje nema bolje voćke. Ja svakodnevno pojedem 6 – 7 većih jabuka. To je ključ zdravlja! Jabuku treba očetkati toplom vodom kako bi se uklonili pesticide, nakon toga iskružiti gore gdje je peteljka i u dnu, prepoloviti je na dva dijela i sve pojesti.

Ne zaboravite da u samoj koštici jabuke ima izuzetno puno vitamina B17, koji je najbolja preventiva protiv raka. Dnevno su dovoljne tri jabuke za dovoljan unos vitamina B17 u naš organizam.

Dr. Dragan Gaćeša: Zašto Eskimi, Hunzi i Indijanci ne obolijevaju od raka?

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.