BORITE SE S VIŠKOM KILOGRAMA? Samo jedna žlica ove smjese može vam pomoći

Autor: dnevno.hr

Pojačani metabolizam ključan je za učinkovito mršavljenje. No, postoje mnoge namirnice koje vam pomažu ubrzati metabolizam.

Gubitak kilograma uveliko ovisi o načinu na koji se kombinira prehrana, navodi se prema studiji od strane istraživača iz medicinskih znanosti Sveučilišta u Iranu. Osobe koje su sudjelovale u ovom istraživanju bile su podijeljene u dvije skupine. A u svakoj od ovih skupina nalazilo se 44 pretilih žena.

Žene iz obje skupine su tijekom sljedeća tri mjeseca dobile zdravu hranu i konzumirale su manje od 500 kalorija na dnevnoj bazi.

Začini su napravili razliku u prehrani navedenih skupina. Prva grupa je dobila tri grama praha kumina dnevno, obično u kombinaciji sa 140 grama jogurta. S druge strane, druga skupina primila je jednaku količinu jogurta ali bez kumina.

Na kraju studije istraživači su otkrili kako su žene iz prve skupine, koje su uzimale jogurt i kumin, izgubile 6 kilograma više u odnosu na drugu grupu. Začudo, prva skupina je također izgubila znatno više masnoća od druge. Prva skupina izgubila je 14,64%, dok je druga izgubila samo 4,91%.

Naime, obilje filosterola, spoja koji sprečava nakupljanje kolesterola u tijelu-  kumin čini tako učinkovitim. Mnogi znanstvenici vjeruju da je to razlog zašto kumin ima sposobnost da ubrza metabolizam.

Ideje za konzumaciju kumina osim u jogurtu




Dodajte nekoliko žličica kumina u prahu u svoj omiljeni recept s pečenim povrćem. Kumin će se odlučno stopiti sa slatkim krumpirom, bundevom, mrkvom, tikvicom i cvjetačom.

Kumin također možete dodati u mješavinu češnjaka u prahu, luka i paprike u prahu kako biste stvorili svoj začin za ukusne meksičke tacose. Za sendviče i umake dodajte malo kumina u prahu u majonezu ili humus. U blagi umak od avokada (guacamole) dodajte žlicu ili dvije kumina u prahu za bolji okus. Možete ga kombinirati i uz pečeni slanutak ili orahe.

Primijetili ste tamne fleke ispod pazuha? Riješite ih se na prirodan način




 

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.