Foto: Pixabay

BOLI VAS ČELJUST? Stručnjaci upozoravaju, ovo bi mogao biti znak težeg zdravstvenog stanja

Autor: M.V.

Osim što otežava žvakanje, pričanje ili čak okretljivost glave, bolna čeljust mogla bi biti pokazatelj jednog još ozbiljnijeg zdravstvenog stanja –  srčanog udara, smatraju stručnjaci.

U takvom slučaju najčešće se radi o pulsirajućoj boli za koju je teško utvrditi gdje se zapravo nalazi, pojašnjavaju.

“Slično kao bol koju pacijent osjeti tijekom srčanog udara u lijevoj ruci, i ova bol može se kretati u kutu čeljusti, ispod uha”, objašnjava stručnjakinja Isabel Moreno za Prevention.

U tom slučaju, tvrdi, nerijetko se pojavljuju i drugi problemi srčane bolesti, a to su recimo vrtoglavica, napadi vrućine, kratak dah, ali i zatvor. U takvim situacijama, preporuča, najbolje je potražiti pomoć liječnika.

S druge strane, bolna čeljust može biti i rezultat karijesa ili upaljenog zuba kao i pojave artritisa ili pak nekakve nakupine u tom području lica. Dakako, okidač može biti i upala sinusa, ali i stres.

Autor:M.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.