Foto: Screenshot/YouTube

BEZBOLNO I LAKO: Ljekoviti oblog od crvenog luka ili smokva riješit će problem kurjih očiju u roku par dana!

Autor: Dnevno

Kurje oči se manifestiraju kao bijelo/sivo ili žuto/smeđe područje, ovisno o boji kože. Simptomi uključuju bol i oteklinu oko kurjeg oka koje u sredini ima tvrdo središte, a ono seže u dublje, osjetljivije strukture kože. Najveću bol pak osjećamo prilikom hoda, a iste se najčešće formiraju na vrhu nožnih prstiju i na vanjskoj strani malog prsta.

U nastavku donosimo recept za prirodan ljekoviti oblog od crvenog luka kojim ćete se s lakoćom i bezbolno riješiti ovog problema za 7-10 dana.

Ljekoviti oblog od crvenog luka za kurje oči

Sastojci:

Jedna ploška crvenog luka

Sok od limuna

Morska sol

Maslinovi ulje




Zavoj

Priprema:

Na jednu stranu ploške crvenog luka nakapajte limun, potom dodajte sol, te prislonite na kurje oko. Zamotajte u zavoj i držite preko noći. Ujutro skinite plošku te zahvaćeno područje namažite maslinovim uljem.




Ponavljajte 7-10 dana kako bi postigli rezultate.

Napomena:

Ukoliko vam je jednostavnije, poslužite se smokvom. Riječ je o jednom od najučinkovitijih i od davnina poznatih prirodnih namirnica protiv kurjih očiju, a koristi se i za uklanjanje bradavica. Smokvu prerežite na pola, stavite na kurje oko, te omotajte zavojem. Držite preko noći. Sutradan uklonite plod, a stopalo namačite u vodi oko pola sata i zatim pokušajte ukloniti kurje oko.  Za tvrdokoronije kurje oči u pravilu je potrebno oko pet tretmana da bi ih uspješno uklonili.

Dodatni savjeti

Želite li dodatno omekšati kožu kako biste lakše odstranili kurje oko, prvo namačite stopalo u toploj vodi u koju ste dodali malo sapuna oko 15 minuta, a zatim kamenom plovućcem istrljajte gornji, prvi sloj tvrde kože na mjestu gdje se nalazi kurje oko. Postupak dvaput ponovite prije stavljanja ploške luka. Zadebljalu kožu nemojte pokušavati odrezati škarama, niti bilo kojim oštrim predmetom kako ne biste ozlijedili i zdravi dio okolne kože te izazvali upalu ili infekciju.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.