Foto: Pixabay

BEZ ODRICANJA! Ove ukusne obroke nutricionisti preporučaju kako kasnonoćni obrok

Autor: Dnevno

Kasnonoćna glad muči većinu ljudi, no nerijetko se, zbog održavanja vitke linije, susprežemo od kasnih obroka.

No, to ne mora biti slučaj ako odaberete zdravu verziju.

Naime, nutricionisti u večernjim satima predlažu konzumaciju obroka bogatih proteinima i zdravim mastima, javlja Slobodna Dalmacija.

Upravo takve sljedeće su namirnice.

Smoothie

Lako probavljivi, smoothie vam neće teško pasti na želudac, a njih uvijek možete upotpuniti hranjivim sastojcima. Dobro dodaci u smoothie su avokado, banana, orašasti plodovi, ali i zobene pahuljice.

Banana

Bananu možete pojesti samu, a možete je i kombinirati s drugim voćem ili orašastim plodovima. Dobar i ukusan odabir su i zapečene na masnom papiru.

Jogurt

Bilo da ga dodajete u smoothie ili ga dodajete zobenim pahuljicama, jogurt je idealna podloga za kasnonoćni snack.




Namirnica je to bogata bjelančevinama i zdravim mastima, a uvijek dobar izbor, grčki je jogurt jer on je bogat proteinima koji pomažu u regeneraciji mišića.

Avokado

Bilo da ćelite slatki ili slani snack, avokado je dobar odabir jer se odlično sljubljuje s jajima, voćem, povrćem i žitaricama, a moće biti i dodatak raznim salatama i smoothieu.

Badem

Ukoliko se suočite sa željom za grickanjem, badem je vaš spasitelj. Šačica badema utažit že tu želju, a opskrbit će vas zdravim masnoćama, proteinima i magnezijem.




’Zlatno’ mlijeko

Ukoliko u bademovo mlijeko dodate kurkumu, cimet, đumbir i kokosovo ulje dobit žete fin, a hranjiv kasni obrok. Sve sastojke zagrijte u posudi na srednje jakoj vatri i utažit ćete dan u bilo kojem trenutku.

(RECEPT) Napravite sami prirodni vitamin C: Sto posto apsorpcije i 48 sati djelovanja!

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.