Antiage tretmani koje si možete pripremiti sami kod kuće! Izvor: Pinterest

ANTI-AGE TRETMANI KOJE SI MOŽETE PRIPREMITI KOD KUĆE: Potrebni su vam samo obični sastojci iz kuhinje!

Autor: Matea Sušac

Iako većina žena danas poseže za preparatima i kremama koji smanjuju bore i usporavaju starenje postoje načini iz prirode koji nude spas. Ima li uostalom boljih rješenja od prirodnih?

Donosimo prijedloge za prirodni spa tretman koji si možete sami priuštiti kod kuće, a potrebni su vam samo sastojci iz kuhinje.

LIMUNOV SOK

Limun je odličan jer sadrži hidroksalnu kiselinu, a to je uobičajeni sastojak anti age tretmana. Limun je odličan za piling kože jer uklanja sloj mrtvih stanica kože.

Spa tretman si možete napraviti tako što ćete pomiješati limunov sok sa šećerom i maslinovim uljem. Ovaj piling je najbolji za ruke.

AVOKADO

Avokado slobodno ubacite u svoju prehranu jer je ovo voće jako zdravo. Avokado u sebi sadrži vitamine A, D i E, a oni poprilično pomažu kod hidratacije kože i smanjuju bore.




ALOE VERA

Ova biljka sadrži vitamine C i E koji imaju anti age učinak. Jednostavno je nasijecite i ogulite list aloje vere. Gel stavite na lice laganim pokretima. Možete slobodno dva puta u tjednu popiti prirodni sok avokada jer je i to jako zdravo.

MASLINOVO ULJE




Maslinovo ulje sadrži vitamine B i D, a oni znatno utječu na smanjenje bora. Spa tretman si možete pripremiti tako da pomješate žlicu maslinova ulja s žlicom limunova soka. Smjesu stavite na lice i pričekajte da djeluje 10 minuta. Umijte lice mlakom vodom. Ova maska je jako učinkovita te ima anti age učinak na kožu.

KRASTAVAC

Krastavac u sebi sadrži magnezij i kalij te vitamine A i E. Inače, krastavac poboljšava cirkulaciju, smanjuje bore oko očiju i održava kožu sjajnom. Primjena je jednostavna. Samo narežite kolutiće i stavite ih na oči. Sok krastavca možete pomiješati s nekoliko kapi meda i tu masku stavite na lice. Ta je smjesa odlična za hidratizaciju kože.

Sok krastavca možete pomiješati s par kapi meda
Izvor: Pinterest

NARANČA

Sok naranče može se iskoristiti kao tonik za lice. Budući da naranča sadrži mnogo vitamina C, ona isto ima odličan anti age učinak. Naranču možete iscijediti i pomiješiti malo s kašom od žitarica i malo meda. Stavite masku na lice i pustite da stoji deset minuta.

BANANE

Budući da banane dobro utječu na proizvodnju kolagena, imaju i anti age učinak. Jednostavno zdrobite jednu bananu i pomiješajte ju sa žlicom meda. Jednostavno nanesite masku na lice. Čekajte da se osuši pa s mlakom vodom umijte lice. Tom se maskom možete koristiti svaki dan, a za mjesec dana ćete primijetiti rezultate.

ĐUMBIR

Đumbir je pun antioksidansa i sadrži kolagen pa je odlično anti age sredstvo koje smanjuje bore. Priprema je jednostavna. Pripremite u šalici čaj đumbira i dodajte žlicu ili dvije meda kako biste dobili maksimalni anti age učinak.

ZELENI ČAJ

Iako je poznato da zeleni čaj pridonosi gubitku kilograma, on sadrži antioksidanse koji pomažu u uklanjanju vidljivih bora pa je odličan anti age pripravak.

Vrećicu zelenog čaja ubacite u prokuhalu vodu. Pošto se voda ohladi, stavite vrećice čaja na lice, najviše ispod očiju. Toplina otvara pore pa koža upija sve anti age sastojke zelenog čaja.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.