Photo: Robert Anic/PIXSELL

Zimska služba Zagreba s 292 ekipe spremna za čišćenje snijega u gradu: Bandić kaže ‘najbolja u EU!’

Autor: Hina

Zimska služba grada Zagreba s 292 ekipe raspoređene u 17 baza te opremljena s 13.500 tona soli i 4000 tona sipine spremna je za čišćenje snijega u gradu, istaknuto je u četvrtak u Centralnoj bazi Zimske službe na Žitnjaku, gdje je u nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića održana smotra vozila i opreme uoči početka zimske sezone.

Gradonačelnik Bandić pohvalio je zagrebačku Zimsku službu kao najbolju i najorganiziraniju u Europi. “Neka se ne uvrijede moje kolege na zapadu, od svih glavnih gradova zemalja Europske unije Zagreb ima najbolju Zimsku službu”, poručio je Bandić.

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Ono što ovu gradsku službu svrstava u najelitniju i najsposobniju u Europi, istaknuo je, su njezini obučeni ljudi oboružani voljom, koji su Zagrepčane naučili na visok standard čišćenja “u najkraćem vremenu u Europi”. “Mi u roku od 12 do 14 sati očistimo cijeli grad. To nitko u Europi ne može napraviti za tako kratko vrijeme”, ustvrdio je Bandić.

Šefica Zimske službe Operativnog stožera grada Zagreba, pročelnica Gradskog ureda za mjesnu samoupravu Renata Šimon rekla je da Zimska služba započinje s radom 15. studenoga i završava 15. travnja, i to s dežurstvima od 24 sata dnevno.

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Direktor Zagrebačkih cesta Ante Todorić istaknuo je kako će 292 ekipe, 28 više nego prošle sezone, čistiti nešto više od 2600 kilometara cesta, što je 50-ak kilometara više nego prošle sezone.

Napomenuo je da je rad Zimske službe organiziran u četiri stupnja pripravnosti – prvi stupanj je od danas pa do kraja sezone, drugi je kada angažiraju jedan dio ekipa, treći je kad su angažirane sve raspoložive ekipe, dok četvrti stupanj pripravnosti pretpostavlja elementarnu nepogoda kad su padaline preko metra ili temperature ekstremno niske.

Postoje i dvije razine prioriteta – prvi je čišćenje javnih cesta koje imaju javni gradski prijevoz, čiste se prilazi vrtićima, bolnicama, školama, državnim i gradskim ustanovama, dok su sve druge ceste drugoga reda čišćenja.




Photo: Robert Anic/PIXSELL

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.