Foto: Koronvirus.hr

ŽELITE SE TESTIRATI NA KORONAVIRUS NA HZJZ-u? Isto možete učiniti dnevno tijekom dva sata i uz narudžbu, evo što trebate znati

Autor: Matea Vidić

Ispred montažnog objekta u dvorištu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) u Rockefellerovoj 2 u Zagrebu, provodi se Drive-in testiranje na koronavirus svakog radnog dana od 7:30 – 9:30 sati te subotom od 8:00 – 10:00 sati, stoji na službenoj stranici Vlade.

“Objekt za testiranje Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo smješten je na prvom kolnom ulazu desno nakon ulaska u Rockefellerovu ulicu, a osobe koje dolaze automobilom trebaju stati ispred rampe i pričekati ulaz. Nakon ulaska potrebno je parkirati automobil ispod šatora te ugasiti vozilo. Osobe trebaju ostati u automobilu”, objašnjavaju.

S druge strane, osobe koje dolaze pješke trebaju potražiti kolni ulaz i šator kod zgrade u Rockefellerovoj 2.

“Na testiranje je potrebno doći s maskom”, tvrde pa ističu kako se testiranje provodi na temelju uputnice liječnika obiteljske medicine, epidemiologa ili uputnice liječnika specijaliste te se tada ne plaća.

“Termin testiranja ovisi o datumu za koji je nalaz potreban. Osobe koje imaju uputnicu za testiranje se naručuju preko e-maila: [email protected], a osobe koje nemaju uputnicu, mogu obaviti testiranje na osobni zahtjev uz plaćanje. U tom se slučaju mogu naručiti putem online aplikacije za naručivanje“, govore.

U slučaju testiranja na osobni zahtjev, preporuča se plaćanje unaprijed Internet bankarstvom ili uplatnicom, tvrde.

Na testiranje je potrebno doći s isprintanom potvrdom o naručivanju ako ste se naručili preko aplikacije ili s popunjenim obrascem kojega možete preuzeti na poveznici.

Autor:Matea Vidić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.