fbpx

Zaklada Ana Rukavina poziva vas na ‘Dan otvorenih srca’: Evo kako možete pomoći!

Autor: ZG/Dnevno.hr

Zaklada Ana Rukavina će u petak 23. studenog od 10 do 18 sati u prostorijama Zaklade (Ulica kneza Mislava 10/I, Zagreb) održati Dan otvorenih srca. Svi zainteresirani građani od 18 do 40 godina moći će se upisati u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, a sve informacije o radu registra i važnosti upisa građanima će objasniti i liječnici koji će biti nazočni tijekom cijeloga dana.

Povodom sedmog Dana otvorenih srca Zaklada Ana Rukavina će u 10 sati na konferenciji za medije predstaviti rezultate javnog natječaja za stručno usavršavanje liječnika/ice, specijalizanta/ice hematologije. Na temelju provedenog javnog natječaja, Upravni je odbor Zaklade, na prijedlog Stručnog vijeća, odabrao jednog liječnika/icu koji će svoje stručno usavršavanje u trajanju od 12 mjeseci nastaviti na Georgetown Universityju u Washington DC, SAD.

Detalje stručnog usavršavanja, kao i provedenog natječaja kojim Zaklada Ana Rukavina po četvrti put dodjeljuje sredstva za daljnju edukaciju mladih liječnika, predstavit će Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade, i prof. dr. sc. Mirando Mrsić, dr. med., medicinski direktor Zaklade i predsjednik Stručnog vijeća, te odabrani kandidat/kinja.


Svi građani koji žele saznati više o djelovanju Zaklade Ana Rukavina mogu se pridružiti Danu otvorenih srca koji se ove godine održava u povodu dvanaeste obljetnice Anina prerana odlaska i rada Zaklade Ana Rukavina.

Zahvaljujući brojnim darivateljima i donatorima, Hrvatski registar, koji je dio svjetskog registra (Bone Marrow Donors Worldwide), danas broji 60.404 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, od čega je 56.824 uzoraka tipizirano, a darivatelji iz Hrvatskog registra dali su šansu za život 98 oboljelih osoba iz Hrvatske i inozemstva.

Autor:ZG/Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.