Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Zagrebački rekorder za Martinje imao 2,72 promila alkohola

Autor: Dnevno.hr

Zagrebačka policija izvijestila je o akciji nadzora vozača za Martinje.

“Tijekom vikenda, od 9. do 12. studenog 2018., na području PU zagrebačke provedena je preventivno represivna akcija pojačanog nadzora vozila i vozača na suzbijanju činjenja najtežih prometnih prekršaja, kao što su prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola ili droga, prekoračenja dopuštene brzine, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela, upravljanje vozilom prije stjecanja prava i pod zabranom te drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

U vrijeme provođenja akcije utvrđeno je 1077 prometnih prekršaja, od čega je 176 prekršaja vozača s alkoholom, 368 prekršaja nepropisne brzine, 131 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 89 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, osam prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, šest pod zabranom, devet prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 290 ostalih prekršaja.

Najveće zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:

U subotu, 10. studenog 2018. u 0.48 sati, 57-godišnjak je upravljao teretnim automobilom pulskih registarskih oznaka Ulicom grada Vukovara u smjeru istoka. U nadzoru prometa kod raskrižja s Miramarskom cestom je zaustavljen te mu je izmjerena koncentracija od 2,72 g/kg alkohola u organizmu.

Zatim u nedjelju, 11. studenog 2018. u 3.05 sati, 35-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom pulskih registarskih oznaka Selskom cestom u smjeru istoka te joj je izmjerena koncentracija od 1,71 g/kg alkohola u organizmu.

Tijekom provedbe akcije pet osoba je odbilo preliminarno testiranje na uređaju za droge. Od 176 prekršaja vozača s alkoholom u krvi, kod 19 vozača (10,8%) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg, a evidentirano je 36 mladih vozača (20,5%) kojim je izmjerena koncentaracija alkohola u nadzoru prometa”, priopćeno je iz PU zagrebačke.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.