Zagrebački holding ostao bez pet članova Uprave

Autor: hina

Otkazi Bandićevim ljudima opravdani su nužnošću za 'poboljšanjem operativne učinkovitosti rada Uprave, planiranom reorganizacijom sustava i racionalizacijom troškova'.

Skupština Zagrebačkog holdinga na današnjoj je sjednici razriješila dužnosti petero članova Uprave, a njih troje, predsjednik Ivo Čović, Vlasta Pavić i Branimir Delić ostaju.

Zagrebački holding objasnio je smanjenje broja članova Uprave nužnošću za ‘poboljšanjem operativne učinkovitosti rada Uprave, planiranom reorganizacijom sustava i racionalizacijom troškova’.


Na skupštini, na koju ponovno nije došao njezin predsjednik Milan Bandić, razriješeni su Stipan Matoš, Slavka Megla-Reljić, Ivan Tolić, Lidija Tomić i Vladimir Tomičić.

U roku od 15 dana Čović bi trebao predložiti novi sastav Uprave koja će biti peteročlana, a kao glavne kriterije u izboru istaknuo je stručnost, moralnost, iskustvo i poštivanje zakona.

Upitan je li očekivao da će ostati na toj dužnosti, Čović je rekao da jest, no nije odgovorio zašto je opozvano baš tih pet članova, objašnjavajući to nadležnošću skupštine.

Napomenuvši da je i dosad imao ‘potreban stupanj povjerenja’ u svoje kolege, izrazio je nadu da će smijenjeni članovi ostati u tvrtci. Ovlasti za potpisivanje dokumenata sada ima on, no uskoro će se dogovoriti tko će u prijelaznom razdoblju preuzeti njihov dio posla.

Komentirajući nedolazak Bandića na skupštinu, Čović je rekao da skupština mora funkcionirati u punom sastavu, te da bi bilo dobro da svi članovi, osobito gradonačelnik, sudjeluju u njezinu radu.

Iskustvo prije svega

Boris Šprem, član skupštine iz SDP-a, najavio je da bi se na idućoj sjednici trebalo odlučivati o smanjenju broja članova Nadzornog odbora s 11 na, vjerojatno, sedam članova, a osnovni kriterij bit će stručnost, znanje i iskustvo. Odluku SDP-ovaca da se ne smijeni Čović, Šprem je objasnio time da je on ‘u vrlo teškim okolnostima uspio doći do pozitivnog rezultata za prošlu godinu’.
Član skupštine Jasen Mesić iz HDZ-a je ocijenio da je trebalo ići radikalnije u smjenama, do zakonskog minimuma od jednog člana Uprave. Već dvije godine govorimo da Uprava ne funkcionira, istaknuo je Mesić, dodavši da ne bi želio da se sve svede na obračune unutar stranaka ili frakcija, već da se donese program na korist građana.

Najavljeno je da će se raspisati natječaji za izvršne direktore, rukovoditelje sektora i voditelje podružnica, kako bi se do ljeta kompletirao cijeli rukovodni sastav Zagrebačkog holdinga.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.