Zagreb ukrašen uoči adventa – pogledajte što se nudi ove godine!

Autor: s. nujić

Niz manifestacija u predblagdansko vrijeme i ove će godine biti organizirane za zagrepčane. Advent u Zagrebu započinje 1. prosinca tradicionalnim paljenjem prve adventske svijeće na središnjem Trgu bana Josipa Jelačića, koja označava početak brojnih manifestacija.

Na glavni gradski trg stiglo je božićno drvce. Jela je stara 44 godine, visoka 17 metara i promjera 6 metara, a njeno postavljanje označilo je početak blagdanskih radosti u glavnom gradu.

Niz manifestacija u predblagdansko vrijeme i ove će godine biti organizirane za zagrepčane. Advent u Zagrebu započinje 1. prosinca tradicionalnim paljenjem prve adventske svijeće na središnjem Trgu bana Josipa Jelačića, koja označava početak brojnih manifestacija. Ovo su neke od njih.

Advent na Trgu bana Jelačića 2014.

Na Trgu bana Josipa Jelačića svakog dana odvijat će se bogat glazbeni i umjetnički program. Glazbeni program će se održavati svakodnevno od 16 do 21 sati.

Božićni sajam

U ulicama oko Trga bana Josipa Jelačića i ovog će Adventa biti postavljen tradicionalni Božićni sajam.

Prigodne božićne poklone, licitare i medenjake, šarene ukrase, božićni nakit i suvenire, ponudit će vam zagrebački obrtnici, likovni umjetnici i proizvođači tradicionalnih hrvatskih proizvoda. Sajam se održava od 29.11.2014. do 1.1.2015.




Advent na Zrinjevcu 2014.

Božićni sajam na Zrinjevcu jedan je od najljepših u Zagrebu. Moći ćete uživati u glazbenom programu, te kupiti suvenire i božićne ukrase. Program će se održavati svakodnevno od 12 do 23 sati.




Ledeni park na Tomislavcu 2014.

U sklopu programa “Ledeni park na Tomislavcu” i ove će godine na Trgu kralja Tomislava biti postavljeno klizalište. Održavat će se od 5. prosinca 2014. do 18. siječnja 2015.
Artomat

Sajam nekonvencionalnih umjetničkih predmeta.

Spaja kreativce različitih područja koji svojim nekonvencionalnim razmišljanjem sudjeluju u kreiranju izuzetno inspirativnog sajma. Posjetitelji mogu uživati u bogatom popratnom programu, edukativnim radionicama, performansima ili se opustiti u lounge zoni. Ulaz i sav sajamski program je besplatan.

Održavat će se na Trgu žrtava fašizma od 12. do 21.12.

 

 

 

 

 

Autor:s. nujić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.