Zabavan vikend na Medvednici: Saznajte sve o Crnoj kraljici, upoznajte se sa spravama za mučenje…

Autor: I.Galešić

"To su dani u kojima se oživljavaju običaji i duh srednjeg vijeka a održavaju se sada već tradicionalno na Medvedgradu!", poručuju organizatori te najavljuju zabavan i svestran program

Javna ustanova “Park prirode Medvednica”, poziva sve zainteresirane 27. i 28. rujna 2014., od 14 do 20 sati na “Srednjovjekovne dane na Medvednici”.
“To su dani u kojima se oživljavaju običaji i duh srednjeg vijeka a održavaju se sada već tradicionalno na Medvedgradu!”, poručuju organizatori te najavljuju zabavan i svestran program.

Što vas očekuje? Viteški turnir, Crna kraljica, streličarske radionice, sprave za mučenje, srednjovjekovna glazba, vratolomije žonglera Trilje IV, srednjovjekovni ples, noćne borbe s vatrom, te mogućnost “šopingiranja” na srednjovjekovnom sajmu.

PROGRAM:

27. i 28. 9. 2014. – SUBOTA I NEDJELJA, Medvedgrad od 14 – 20h

14:00 Dolazakkralja i kraljice i otvorenje festivala

14:30 Viteški turnir

16:00 Predstava o coprnici




16:30 Srednjovjekovni plesovi

16:45 Žonglerska predstava Trilja IV

17:15 Srednjovjekovni plesovi




17:30 Viteški turnir

19:15 Posebni viteški program s vatrom

 

Cijena ulaznice: 15,00 kn (djeca do 7 godina u pratnji roditelja – besplatno)

Organizatori poručuju i kako je organiziran besplatan prijevoz minibusevima od Šestinske crkve do Medvedgrada i natrag.

ZETova linija koja kreće s Mihaljevca za Sljeme uvest će privremeno stajalište 200m ispod Kraljičinog zdenca na skretanju za Medvedgrad.

 

Autor:I.Galešić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.