FOTO: Facebook / Grad Zagreb

TOMAŠEVIĆ ODGOVORIO HDZ-ovcima: Ne zatvara se dio Jakuševca! ‘Problem će se riješiti do sutra, a najkasnije do subote’

Autor: Dnevno.hr

Gradonačelnik Zagreb Tomislav Tomišević potvrdio je kako kompostana na Jakuševcu privremeno neće zaprimati novi biootpad. Utvrđeno je kako je količina komposta dozvoljena na tom odlagalištu prešla maksimalne vrijednosti.

Tomašević je u Gradskoj skupštini izjavio: “U kompostani je jučer bila 15 posto veća količina komposta od dopuštene maksimalne vrijednosti i inspekcija je naložila da se to riješi da bi se dalje mogao primati novi biootpad na kompostanu.”

Time je odgovorio na HDZ-ove navode u Skupštini kako je inspekcija zatvorila dio odlagališta Jakuševec. Tomašević je demantirao da je kompostana zatvorena i rekao kako je inspekcija samo naložila da se višak komposta ukloni kako bi se moglo nastaviti s primanjem novog biootpada.

“To se dogodilo zbog sezonalnosti povećane obrade zelenog otpada u gradu”, rekao je Tomašević, dodavši da će se taj gotovi kompost riješiti do sutra, a najkasnije do subote. “Gotovim materijalom prekrit će se zelene površine po gradu.”

Navode da je inspekcija reagirala zbog loše kvalitete zraka također je demantirao: “Inspekcije su kontinuirano na Jakuševcu, i ta inspekcija je potvrdila da je kvaliteta zraka u granicama dopuštenih vrijednosti”

Sjednica Gradske skupštine održat će se u četvrtak, a raspravljati će se i o gradskom proračunu. Gradska uprava poslala je prijedlog o rebalansu gradskog proračuna i njegovom povećanju sa 15 milijardi i 126 milijuna kuna u 2021. godini, na 721 milijun kuna, uzezvši u obzir da su prihodi i rashodi grada Zagreba veći negoli je planirano.
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.