Stota izvedba predstave ‘Čudo u Poskokovoj Dragi’ u četvrtak u Kerempuhu

Autor: hina

Jubilarna, stota izvedba predstave 'Čudo u Poskokovoj Dragi', nastala po romanu Ante Tomića o Jozi Poskoku i njegova četiri sina, održat će se u Satiričkom kazalištu Kerempuh u četvrtak, 12. travnja.

Predstava čija je premijera bila 25. rujna 2010., a koju je do sada vidjelo više od 50 tisuća gledatelja, osebujnim humorom govori o Jozi Poskoku i njegovoj četvorici sinova zarobljenih u prostoru Zagore i zaboravljenih u vremenu koje ih mimoilazi, ističu iz kazališta Kerempuh.

Jozo Poskok, udovac u mentalnoj izolaciji Poskokove Drage u kojoj ‘zakon ne štiti’, odgaja, na svoju sliku i priliku, sinove Krešimira, Branimira, Zvonimira i Domagoja, sve nazvane po hrvatskim knezovima i kraljevima, uvjeren da to i jest domet i esencija te obitelji. Najstarijem sinu Krešimiru pada na pamet ideja pronaći ženu koju odluči dovesti kući u Poskokovu Dragu. Time započinju ‘problemi’ prikazani na duhovit način.

‘Čudo u Poskokovoj Dragi’ režirao je Krešimir Dolenčić, adaptaciju i dramatizaciju romana potpisuje Željka Udovičić, scenografiju i kostimografiju Valentina Crnković i Igor Kordej, a glazbu Zvonko Presečki.

Uloge tumače: Željko Königsknecht, Vedran Mlikota, Mario Mirković, Boris Mirković, Luka Petrušić, Ana Maras, Borko Perić, Hrvoje Kečkeš, Antun Tudić, Jadranka Elezović, Edo Vujić, Ivan Đuričić, Linda Begonja, Marko Hergešić, Filip Detelić.

Na Marulićevim danima 2011. Ante Tomić i Željka Udovičić dobili su ‘Marula’ za najbolji izvedeni tekst, a Valentina Crnković i Igor Kordej ‘Marula’ za scenografiju. Borko Perić na 35. danima satire Satiričkog kazališta Kerempuh za ulogu Gorana Kapulice dobio je nagradu ‘Sabrija Biser’ za ulogu najbolje prihvaćenu od publike.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.