foto: zagreb/facebook

STARBUCKS U ZAGREBU?!

Autor: dnevno.hr

Prema neslužbenim informacija, u poslovnim krugovima kruži priča da je svjetski poznati brand, Starbucks, dolazi u Zagreb. Lokacija branda trebala bi u shopping centru Cvjetni na Cvjetnom trgu. Kao što je otprije poznato, kontroverzni zagrebački poduzetnik Tomislav Horvatinčić, prodao je 2017.godine svoje udjele austrijskog kompaniji Supernova, no zadržao je podzemne garaže te je ostao zakupnik prostora na tri etaže za svoj ugostiteljski objekat My Way.

Glasnogovornica Supernove, Blaženka Lorkin izjavila je da ugostiteljski objekat My Way početkom ožujka 2019. godine zatvara svoja vrata, te da ne može potvrdi tko bi u zakup uzeo taj prostor ili da bi poznati brand Starbucks pokazao zainteresiranost. Štoviše, dodala je kako u ovom trenutku postoji zainteresiranost za navedeni prostor te interes kompanije je dovoditi novotarije u prostorije shopping centra, piše Jutarnji.hr na svom portalu.

Neslužbena vijest kako bi Starbucks mogao ući u Hrvatskoj i u Zagrebu pokrenuta je zbog potvrde da navedeni brand ulazi u Republiku Srbiju i u Beograd. Lokacija Starbucksa u Srbiji će biti u Rajićeva Shopping centar i to u prvoj polovice ove godine. Zastupnik Starbucksa u Srbiji je tvrtka AmRest koja je otvorila preko 300 Starbucks lokala diljem Europe te je s njihove strane potvrđena informacija ulaska branda u Srbiji, no što se tiče Hrvatske da su još bez komentara.

Također, Aleksandar Erceg, voditelj Centra za franšize za poduzetništvo u Osijeku izjavio je: “U Hrvatskoj postoji tek nekolicina ljudi koja financijski može pratiti tako veliku kompaniju kao Starbucks”.

Starbucks kao brand je već jednom najavio ulazak na hrvatsko tržište još 2010.godine ali se naglo povukao zbog navike Hrvata. Obzirom da je Starbucks poznat po coffee to go kulturi, a Hrvati po dugom ispijanju kave, u tom trenutku nije im bilo u interesu otvarati svoje lokale. Također, na takvu odluku utjecalo je poslovanje britanske franšize kafererija Costa Caffe, koja je otvorila prvu kafeteriju još 2008.godine u Splitu, te sljedeća dva u Zagrebu, no sve ih je zatvorila nekoliko mjeseci kasnije.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.