Pretučeni maloljetnik: Onesvijestio sam se, sjećam se da su me cipelarili

Autor: M.S.

'Privukla ih je lijepa jakna mog sina. Kad su im prišli rekli su mu da je skine, što je on odbio. Nakon toga su nasilnici nasrnuli na njih, a oni su počeli bježati prema glavnom trgu', rekao je otac napadnutog mladića.

Mladi zagrebački gimnazijalac, koji trenutačno leži u KB Dubrava, nakon što je zadobio teške ozljede u napadu skupine mladih nasilnika u zagrebačkom Trnju, odlučio je progovoriti o cijelom događaju.

– Slabo se sjećam što se dogodilo, znam samo da su me cipelarili na zemlji – rekao je 17-godišnjak.

U subotu, 3. ožujka, nakon 21 sat, na Trgu Stjepana Radića pretukla ga je grupa nepoznatih vršnjaka. Momak ima slomljenu čeljust te nakon operacije jedva govori. Za počiniteljima, koji su ponovno prizvali u sjećanje nemili događaj koji je rezultirao smrću Luke Ritza, policija još uvijek traga.

– Moj sin je s prijateljem i tri djevojke, kao i svake subote, bio u parku, sjedili su na klupi i zafrkavali se kad se u jednom trenutku pored njih stvorila grupa od petnaest do dvadeset mladića u dobi od 15 do 18 godina. Privukla ih je lijepa jakna mog sina. Kad su im prišli rekli su mu da je skine, što je on odbio. Nakon toga su nasilnici nasrnuli na njih, a oni su počeli bježati prema glavnom trgu – prepričava mladićev otac, Tihomir.

Njegov se sin se u jednom trenutku onesvijestio od siline udaraca, te su mu napadači tada skinuli jaknu i majicu dugih rukava koju je nosio. Djevojka koja je bila s njim u društvu nazvala je svog oca, bivšeg policajca, nakon što je mladić pobjegao od nasilnika. Djevojčin otac je dojurio do mjesta događaja te odveo dječaka na Hitnu pomoć.

– Sretan sam što je živ. Želim samo da javnost zna da se takve stvari događaju – rekao je otac Tihomir za Večernji list. Također je rekao da ne treba kriviti nasilnu djecu već njihove roditelje, koji bi trebali podnijeti i određene sankcije za ponašanje svojih potomaka.

Obitelj napadnutog se u Zagreb doselila prije godinu dana iz Vinkovaca, a mladić nikad dosad nije imao nikakvih problema.




Autor:M.S.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.