Sanjin Strukic/PIXSELL

POČINJE ‘KRUG ZA TRG’: Građani žele da se Tita makne sa svih javnih površina

Autor:

Podsjećamo, Jugoslavenski partizani su 8. svibnja ušli u Zagreb i počinili sramotne zločine povijesnih razmjera. Taj dan se pamti kao jedan od najgorih koji je totalitaristička vlast donijela Hrvatskoj. Prosvjed se održava tu upravo zbog sjećanja na grozote počinjene u ime Josipa Broza Tita.

Danas, 8. svibnja, počinje bdijenje ispred Hrvatskog narodnog kazališta koje je uvod u veliki sutrašnji prosvjed “Krug za Trg”. U subotu 9. svibnja 2015. u 11 sati građani će na tom prosvjedu tražiti da se ime Josipa Broza Tita makne sa svih javnih površina u Hrvatskoj, počevši od Trga maršala Tita u Zagrebu gdje se nalaze razni hrvatski kulturni spomenici uključujući i HNK.

Podsjećamo, Jugoslavenski partizani su 8. svibnja ušli u Zagreb i počinili sramotne zločine povijesnih razmjera. Taj se dan pamti kao jedan od najgorih koji je totalitaristička vlast donijela Hrvatskoj. Prosvjed se održava tu upravo zbog sjećanja na grozote počinjene u ime Josipa Broza Tita.

Kako doznajemo, na prosvjedu će govoriti povjesničarka dr. Andreja Valić Zver, slovenski Centar za nacionalnu pomirdbu Ljubljana, dr. Nikola Debelić, dirigent, Hrvatsko žrtvoslovno društvo Zagreb, dr. Anto Kovačević, komparatist, Hrvatsko društvo političkih zatvorenika Zagreb, Zoran Piličić (HDZ), profesor, predsjednik Odbora za imenovanje ulica Gradske skupštine Grada Zagreba.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.