‘Plaćamo SDP-ovu nesposobnost u Holdingu i Bandićevu megalomaniju’

Autor: Martina Pauček Šljivak

U prvih pola godine stanovnici Zagreba sve što se moglo, plaćaju skuplje. Voda skuplja i do 75 posto, javni prijevoz do 50 posto, plin 30 posto, struja 20 posto. Bandić je davno rekao da onaj tko nema novaca neka odseli iz Zagreba, a kako stvari stoje rijetki će si moći priuštiti život u glavnom gradu

Stara vlast u Gradu i nova na čelu Države zajedničkim su snagama učiinili sve da život u Zagrebu postane pravi luksuz. U prvih pola godine građani Zagreba sve što se moglo, plaćaju skuplje. Javni prijevoz, koji bi svima trebao biti dostupan poskupio je i do 50 posto što se vidi na primjeru karte kupljene u vozilu koja umjesto 10, sad košta 15 kuna. Nakon ZET-a poskupila je i voda i to od 30 do čak 75 posto.

Za istu količinu od potrošena tri kubika vode od ožujka dio građana plaća čak 75 posto više nego što su je platili u veljači. Vodoopskrba i odvodnja je za građane uvela i fiksnu naknadu od 18,4 kune, a povećane su i druge naknade. Uz to što su abnormalno poskupili, VIO građanima šalje i uplatnice s nevjerojatnim iznosima i do 10.000 kuna o čemu je portal Dnevno već pisao. Odjednom su počeli građanima zaračunavati kubike vode koje nisu ni potrošili.

Osim ZET-a i vode, poskupio je i plin kojeg sad plaćamo 30 posto više nego prije par mjeseci. I Gradska je plinara baš kao i VIO uvela fiksnu naknadu od 20,62 kuna koju moramo dodatno plaćati. Zeleno svjetlo osim za plin Vlada je dala i za poskupljenje struje pa tako građanima sad stižu prvi veći računi za struju i to za 20 posto.

Predsjednica Udruge Potrošač Jadranka Kolarević rekla je kako je apsurd svega da obični građani moraju plaćati nepotrebne kadrove u gradskim tvrtkama.

– Plaćamo SDP-ovu nesposobnost u Holdingu i Bandićevu megalomaniju, a kod nove Vlade je najkrupniji nedostatak to što je poskupila struju i plin bez ikakvih argumenata i bez ikakve javne rasprave, tako se ne radi, to revoltira građane – kazala je Kolarević.

Otkad su poskupljenja krenula građani ih stalno nazivaju i traže pomoć oko sumnjivih računa koje primaju.

– Ovo je živi raspašoj, umjesto da sve pojeftini i da i Država i Grad racionaliziraju svoje poslovanje oni poskupljuju sve što mogu. Građani nas zovu, žale se na račune, a svima savjetujemo i uporno govorimo pišite žalbe, nemojte plaćati ništa što vam je sumnjivo- kazala je Kolarević.




Kad se sve ovo sagleda, Bandićeva izjava od prije nekoliko godina mogla bi se obistiniti, oni koji nemaju novaca neka ne žive u Zagrebu, neka odu na selu. U isto vrijeme Zagreb će naseliti oni koji su se obogatili preko noći.




Autor:Martina Pauček Šljivak
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.