Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Ozbiljne optužbe! Renato Petek: ‘Pod krinkom brige za djecu s teškoćama, pune se džepovi Bandićevih prijatelja!’

Autor: Dnevno

Zastupnik stranke “Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez”, Renato Petek danas je u zagrebačkoj Gradskoj skupštini ustvrdio da se pod krinkom brige za djecu s teškoćama ‘pune džepovi’ prijatelja zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića.

“S obzirom na to da se uvijek posebna pažnja pridaje djeci s teškoćama, konsterniran sam kada vidim da se pod krinkom brige za takvu djecu pune džepovi gradonačelnikovih prijatelja”, rekao je Petek na konferenciji za novinare u Gradskoj skupštini.

Podsjetio je da se danas otvara novi prostor Centra za obrazovanje Goljak. “Odlukom Milana Bandića Grad je od tvrtke Brimus uzeo u desetogodišnji zakup 498 četvornih metara poslovnog prostora u zgradi na križanju ulice Podaupskog i Zavrtnice za 8,2 milijuna kuna”, kaže Petek. Dodaje da je vlasnik Brimusa Branislav Brizar, od čije je druge tvrtke Ing-pal Grad i pretprošle godine unajmio prostor za Goljak u Banjavčićevoj ulici.

“Kad se zbroje ta dva ugovora, dolazimo do 21 milijun kuna samo za najam prostora iz kojeg će se morati izaći”, ustvrdio je Petek. Rekao je da su mu u Gradu na pitanje o tom novom najmu odgovorili kako se moralo ići u najam prostora jer prostori Grada nisu adekvatni za djecu s teškoćama te da se prijavila samo jedna tvrtka. Petek je napomenuo i kako je zagrebački gradonačelnik obećavao veliku zgradu u kojoj će biti smješten Goljak, koji djeluje na četiri lokacije.

Za primjer je naveo i Osnovnu školu i vrtić Bajka na Vrbanima. Rekao je kako su Grad i Zagrebgradnja 2017. sklopili ugovor o zakupu poslovnog prostora u vlasništvu Zagrebgradnje u Kuzminečkoj ulici za potrebe vrtića te da se Zagrebgradnja obvezala u roku od najviše pet godina ponuditi Gradu pravo prvootkupa, uz uračunavanje iznosa uplaćenih najamnina u kupoprodajnu cijenu.

“Ovo nisu izolirani slučajevi najma prostora, što je nelogično raditi s obzirom na to da je Grad u vlasništvu ili upravlja s više od 200 zgrada, 2000 poslovnih prostora i 6000 stanova. Također, za brojne prostore postoje veliku dugovi koji već sada premašuju 250 milijuna kuna, a veći dio nikada neće biti naplaćen”, izjavio je Petek. Po njegovu mišljenju to je ”rezultat rada gradonačelnika Bandića”.

Petek je rekao i da se u spisima USKOK-a i na sudu navodi da gradonačelnik Bandić “koristi i raspolaže s više stanova” a utvrđeno je da su dva stana u vlasništvu tvrtke Geoprojekt, koja je povezana sa Zagrebgradnjom. Naveo je i da su u Čistoći raspisali natječaj za dva koordinatora s plaćama od 17.000 kuna te da Povjerenstvo još nije počelo zasjedati, a već zna da su taj posao dobila dvojica povezana s Bandićevom Strankom rada i solidarnosti.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.