Dnevno

OTKRIVAMO! OVO su detalji megaprojekta u Novom Zagrebu: Njegovo ime ne možete ni naslutiti

Autor: Dnevno

Gradonačelnik Milan Bandić prije koji dan vratio se iz službenog posjeta Dubaiju, gdje je, između ostalog, dogovarao i detalje novog megaprojekta koji će se graditi na području Hipodroma i Velesajma.

Službeno ime kompleksa bit će Zagreb City. Kako pojašnjava pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirka Jozić, projekt bi trebao u potpunosti promijeniti vizuru Novog Zagreba, uvažavajući kulturno-povijesni i urbani identitet grada zbog čega predstoje konzultacije sa stručnjacima i javna rasprava.

Iz Grada nam pojašnjavaju kako su dogovori s potencijalnim investitorima koje je gradonačelnik zajedno s delegacijom održao u Dubaiju načelnog karaktera, no oni definiraju aktivnosti koje je potrebno provesti za razvoj i realizaciju ovog velikog projekta.

Dnevno

Zagreb City kao svojevrsni grad u gradu podigao bi vrijednost prostora, obogatio gospodarske i turističke potencijale, omogućio stvaranje nove rezidencijalne četvrti, a Zagreb i Hrvatsku bi učinio još prepoznatljivijima u globalnim okvirima, tvrdi pročelnica Jozić.

Podsjetimo, gradonačelnik Bandić još je u ponedjeljak otputovao u službeni posjet Dubaiju na poziv gradonačelnika-generalnog direktora Dawooda Abdularhmana Alhajirija. U izaslanstvu Grada Zagreba, uz gradonačelnika bili su i pročelnica Mirka Jozić, pročelnica Ureda za međugradsku i međunarodnu suradnju i promicanje ljudskih prava Vesna Šimić, pročelnica Stručne službe gradonačelnika Andrea Šulentić te još nekoliko pročelnika i savjetnika.

Gradonačelnik se u sklopu službenog posjeta sastao s gradonačelnikom-generalnim direktorom Dubaija te direktorom tvrtke Emaar Properties Mohamedom Alabbarom.

Facebook Screenshot

 




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.