fbpx
Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

OBUSTAVLJEN STEČAJ TVRTKE BLAŽE PETROVIĆA: Plaćeno 1,26 milijuna kuna

Autor: Hina

Trgovački sud u Zagrebu donio je rješenje kojim se obustavlja stečajni postupak nad Cubano d.o.o,  tvrtkom za trgovine i usluge poduzetnika Blaže Petrovića te je otkazao ročište zakazano za 11. rujna na kojem su Financijska agencija (Fina) i zastupnici te tvrtke trebali raspraviti pretpostavke za otvaranje stečajnog postupka.

Fina je u veljači ove godine predložila otvaranje stečajnog postupka navodeći u rješenju da je do 9. veljače Cubano d.o.o imao evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana i u ukupnom iznosu od 1,26 milijuna kuna. Isticalo se i kako prema dostupnim podacima ta tvrtka ima dvoje zaposlenih, otvoren račun i oročen novac u jednoj hrvatskoj komercijalnoj banci te da, osim toga, Fina ne raspolaže drugim podacima o Cubano d.o.o.

No, prema u četvrtak objavljenom sudskom rješenju, Fina je početkom srpnja dostavila potvrdu kako Cubano d.o.o više nema nepodmirenih obveza i nije u blokadi, odnosno da je u međuvremenu plaćeno više od 1,26 milijuna kuna nagomilanih obaveza.


Tvrtka Cubano d.o.o osnovana je u veljači 2004.., temeljni kapital joj je 40.000 kuna, a sjedište u zagrebačkoj Šoštarićevoj ulici. Kao direktor tvrtke istaknut je Blažo Petrović., a kao osnivači Dubravka Pripuz i Mirjana Petrović. Prema objavljenom računu dobiti i gubitka za 2017. ta je tvrtka na kraju prošle godine imala nešto više od 1,8 milijuna kuna prihoda i oko 1,6  milijuna kuna rashoda te je ostvarila nešto više od 130.000 kuna dobiti.

Osim uz tvrtku Cubano d.o.o, Blažo Petrović u sudskom registru navodi se kao direktor, osnivač ili član uprave još četrnaest tvrtki među kojima su i Cuba-Cubano, Gambino i Faustino od kojih su posljednje dvije ugašene.

Među tvrtkama povezanim s Blažom Petrovićem posebno se ističe KG projekt, tvrtka koja se povezuje s utajom čak 15 milijuna kuna poreza za što Petrovića tereti Državno odvjetništvo u optužnici podignutoj krajem pretprošle godine.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.