Nove optužbe u Skupštini: Holding krade novac vijećima gradskih četvrti

Autor: hina

HDZ-ova zastupnica optužila je Zagrebački holding da oduzima sredstva vijećima gradskih četvrti tako da posao uređenja cesta i nogostupa daju podizvođačima koji ga odrade za trećinu cijene, a pri tome se ne zna kamo odlazi razlika.

Optužbama da Zagrebački holding oduzima novce vijećima gradskih četvrti, te upitima o rješavanju problema Jakuševca i usvajanju plana gospodarenja otpadom, nastavljen je današnji aktualni sat u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

HDZ-ova zastupnica Božica Šolić optužila je Zagrebački holding da oduzima sredstva vijećima gradskih četvrti tako da posao uređenja cesta i nogostupa daju podizvođačima koji ga odrade za trećinu cijene, a pri tome se ne zna kamo odlazi razlika.

– Kradete novac vijećima gradskih četvrti, pa ona ne mogu provoditi dalje akcije, ustvrdila je Šolić, a za takvu je retoriku dobila opomenu predsjednika Gradske skupštine Borisa Šprema.

Čelnik Zagrebačkog holdinga Ivo Čović odgovorio joj je kako iznosi neprovjerene informacije te najavio reviziju. Izrazio je uvjerenje da će rezultati biti pozitivni, a iznenadio bi se, kako je rekao, ako bi bilo suprotno.

SDP-ovog zastupnika Juricu Meića zanimalo je kad će biti usvojen plan gospodarenja otpadom te biti započeta njegova primjena, s obzirom na to da se od 2005. do danas, kako tvrdi, ‘ništa nije pomaklo’.

Planom gospodarenja otpadom saniran je Jakuševac, uređeno naselje, napravljen pročistač, rekao je Bandić dodajući međutim kako plan gospodarenja ima svoju proceduru. Obećao je da će do kraja godine Skupština dobiti na stol plan gospodarenja otpadom.

Meić je upozorio i kako građani Jakuševca nisu zadovoljni rješavanjem problema otpada jer im i dalje smrdi, pa su odbili dati suglasnost da se otpad i dalje dovozi, kako je to prihvatila Gradska skupština, do 2015. jer ne vjeruju da je to zadnji rok.
Bandić je podsjetio kako je u posljednjih 45 godina odlagalište Jakuševac dovezeno 10 milijuna kubika smeća te da se mora riješiti termička obrada tog otpada. Lokacija, po njegovim riječima, može biti unutar administrativnih granica grada ili pak, što smatra boljim rješenjem, 50 kilometara od grada, no problem je, kako je kazao, što spalionicu nitko ne želi u svojoj blizini.

Bandić je na aktualnom satu, odgovarajući na pitanje zastupnika Alena Ostojića (HSLS) o problemu četiriju autobusnih stanica u ulici Pantovčak koje se nalaze na kolniku i nisu sigurne za putnike, predložio da se problem riješi tako da se stanice pomaknu osam metara unutar šume predsjedničkog ureda i tako stajališta učine sigurnijim.

Po završetku aktualnog sata gradski zastupnik Nikola Ljuban (HNS) položio je svečanu prisegu čime je postao zastupnik i na tom mjestu zamijenio Radimira Čačića, koji je podnio ostavku.
Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.