fbpx

Ništa od vrtića, ali Bandić će namiriti dug od 11 mil. kuna Ninoslavu Paviću

Autor: M.S.

A taj iznos će dobiti Hypo Consultants, tvrtka u kojoj vlasnički udio ima i Ninoslav Pavić. Prema dogovoru, Erste banka će isplatiti navedenu svotu Consultantsu, a Grad Zagreb će je vratiti banci.

Iako Milan Bandić nema novaca za zagrebačke vrtiće, našao je za vraćanje duga nastalih razmjenama zemljišta koje idu na ruku poduzetnicima. Riječ je o 11 milijuna kuna duga.

A taj iznos će dobiti Hypo Consultants, tvrtka u kojoj vlasnički udio ima i Ninoslav Pavić. Prema dogovoru, piše Nacional, Erste banka će isplatiti navedenu svotu Consultantsu, a Grad Zagreb će je vratiti banci.

>>>

Roda: Roditelji su taoci političkih igara


No to je samo posljednja etapa suradnje Consultantsa i Milana Bandića. Prvotno je spomenuta tvrtka posjedovala parcelu na Žitnjaku na kojoj je 2008. godine, promjenama urbanističkog plana, odobrena gradnja trgovačkog centra City Center One East. Nakon toga, 2009. godine, Bandić je s Consultatntsom sklopio nagodbe o zamjeni zemljišta.

Time je Zagreb dobio gotovo 12 tisuća kvadratnih metara građevinskog zemljišta za izgradnju cesta potrebnih kako bi funkcionirao novi trgovački centar, a zauzvrat je Consultants dobio parcelu od 5700 kvadratnih metara na križanju Avenije Većeslava Holjevca i Avenije Dubrovnik u Novom Zagrebu.

Kvadratni metar zemljišta na Žitnjaku procijenjen je na 2100 kuna dok je kvadrat na križanju dviju avenija procijenjen na 3300 kuna. Tako je nastala razlika od 11 milijuna kuna koje se Bandić obvezao podmiriti u roku dvije godine.

Autor:M.S.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.