Damir Spehar/PIXSELL

Muzička akademija protiv Bandićevog doktorata!

Autor: Hina

Vijeće Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu na izvanrednoj sjednici u utorak je donijelo odluku da se ne podržava prijedlog dodjele počasnog doktorata zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, potvrđeno je Hini.

Izvanredna sjednica Vijeća Muzičke akademije započela je danas u 12 sati, a njegovi su članovi donijeli odluku da se protive dodjeli počasnog doktora Milanu Bandiću.

“Većinom glasova Vijeća akademije nije podržan Prijedlog za dodjelu počasnog doktorata gradonačelniku Grada Zagreba Milanu Bandiću”, potvrđeno je Hini iz Ureda dekana Muzičke akademije.

Postupak dodjele počasnog doktorata Bandiću pokrenuo je upravo dekan  Muzičke akademije Dalibor Cikojević, koji je rekao da je to učinio kao član sveučilišne zajednice. Unatoč tomu, dekan Cikojević nakon sjednice u utorak nije bio dostupan za medijske izjave.

Današnjom odlukom ukupno je šest sastavnica Sveučilišta u Zagrebu iskazalo neslaganje s ovakvim prijedlogom. Do sada su to učinili Filozofski fakultet, Prirodoslovno-matematički fakultet, Pravni fakultet,  Arhitektonski fakultet te Fakultet političkih znanosti, a prema pisanju medija o tome bi sljedeći tjedan trebalo odlučivati i članovi Vijeća akademije dramske umjetnosti u Zagrebu.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.