FaH

MIKULIĆ OBJAVIO: ‘Imamo većinu i održat ćemo sjednicu!’

Autor: Hina

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) poručio je u ponedjeljak da Gradska skupština ima većinu i da će se nastavak skupštinske sjednice najnormalnije održati.

Današnji nastavak 18. sjednice Gradske skupštine, nakon što je u četvrtak prošli tjedan na sjednici prihvaćen proračun Grada Zagreba za 2019., počeo je stankom oporbenih klubova koji su tražili da se utvrdi nazočnost svih 26 zastupnika vladajuće većine te poručili da neće sudjelovati u radu Skupštine i kao oporba držati kvorum onim zastupnicima iz nove vladajuće većine koji nedostaju.

Mikulić je pojedinim zastupnicima koji su tražili stanku poručio da ne bi bilo loše da “nauče jednu matematičku jednostavnu operaciju – a to je zbrajanje do 26”.

“Neki su izjavljivali da nema kvoruma, odnosno da nema većine. A ja znam da je u Skupštini Grada Zagreba većina 26. Ja vas uvjeravam, kao što sam to govorio i proteklih tjedana – bit će većine, većine ima i sjednica će se najnormalnije danas održati”, izjavio je Mikulić novinarima.

Na pitanje što će biti ako se netko razboli od te većine, pa oporba izađe i onda nemaju kvorum, Mikulić je rekao da ne bi sada govorio o tome hoće li se netko razboljeti ili ne, jer to ne može predvidjeti, ali ne bi se ni zadržao samo na broju 26.

Mikulić je na pitanje očekuje li i dalje podršku trojice zastupnika (Ilija Ćorić, Miroslav Polovanec, Jozo Milićević) koji su u četvrtak na sjednici podržali proračun, kazao da što se tiče tih zastupnika, svaku točku koja je dobra i kvalitetna on poziva da uvijek donesu konsenzusom.

“Ne bih limitirao hoće li to biti 26, 28, 36 ili 50 zastupnika za pojedinu točku. Pozvao bih sve zastupnike da se dignemo iznad dnevno političkih prepucavanja. Nema smisla. Nas jedino što vodi to je razum i vodi nas interes naših sugrađana”, rekao je Mikulić te apelirao da podrže sve ono što je dobro i kvalitetno.




Upitan ima li “rezervnu ruku”, Mikulić je rekao da ne bi odgovarao na ta pitanja.

“Ovo je drugi parlament Republike Hrvatske i ono što vam ja mogu reći – to je da neću dozvoliti opoziciji, a zove se opozicija jer je u manjini, da iz hrvatskog parlamenta cirkus preseli u gradski parlament. To im sigurno nećemo dozvoliti”, poručio je Mikulić.

Na tvrdnju da se kaže da su to “spojene posude”, da se povezanost HDZ-a s Bandićem na državnoj sceni odrazila i na Gradsku skupštinu, Mikulić je odgovorio: “Ako pitate podržava li Klub gospodina gradonačelnika na nacionalnoj razini većinu i čini većinu u hrvatskom parlamentu, onda da. Ali, ja to ne bih usko vezao za Grad Zagreb”.




Na pitanje kako komentira što Bandiću na nacionalnoj razini nedostaje još jedan zastupnik da bi predsjednik Vlade Andrej Plenković mogao imati većinu i bez HNS-a te postoji li šansa da se možda HNS izbaci iz Vlade, Mikulić je rekao da ne bi špekulirao o tim stvarima.

“Mogu samo ponoviti izjave koje ste već čuli – ne razmišlja se o tome”, poručio je Mikulić.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.