Kravat pukovnija proslavila svoj dan: Brojni građani i turisti sudjelovali u natjecanjima i bogatom programu

Autor: M. Marić

U natjecanja su se uključili i brojni turisti koji nisu odolijeli druženju s impozantnim vojnicima Počasne satnije Kravat pukovnije.

Počasna satnija Kravat pukovnije, u petak, u petak je proslavila je Dan Kravat pukovnije,  u sklopu kojeg su za građane i sve znatiželjnike priredili bogat program, s doista spektakularnim vojno-konjičkim natjecanjima koja su se održala na platou zagrebačkog Dolca.

PR photo
PR photo

Konjanici Počasne satnije Kravat pukovnije, ovoga su puta, nakon svečanog postrojavanja, u tajne ove jedinstvene povijesne postrojbe uveli mnoge znatiželjike, koji su se okupili na Dolcu kako bi se natjecali u zanimljivim disciplinama – u straličarstvu su se natjecali svi, žene, muškarci a i djeca, dok su u borbama za buzdovan prednjačili muškarci. Mnogi su se usudili uzeti sablje u ruke pa su se tako žene natjecale u disciplini Sabljom na tikvu, dok su mušarci dobili nešto teži zadatak u sklopu natjecanja Sabljom na bocu.  Streličarstvo s konja ostalo je ipak rezervirano samo za vojnike Počasne satnije kravat pukovnije, ali zato mnogi nisu propustili zajahati konje Počasne satnije Kravat pukovnije i projahati, uz pomoć vojnika, Dolcem. U natjecanja su se uključili i brojni turisti koji nisu odolijeli druženju s impozantnim vojnicima Počasne satnije Kravat pukovnije, na čelu sa zapovjednikom Željkom Matejčićem Matom, koji je prethodno svakom natjecanju demonstrirao kako savladati sve discipline. 

PR photo
PR photo

Zbog velikog znaimanja građana, natjecanja su potrajala do večernjih sati, a proslava Dana Kravata Pukovnije koja je ovom proslavom obilježila šestu godinu djelovanja, završila je uz pjesmu i dizanje zastava Počasne satnije Kravat pukovnije na platou Dolca.

Autor:M. Marić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.