JURIČAN BRUTALNO OPLEO PO BERNARDIĆU: ‘Jazavče, inauguraciji nisi mogao ni prismrditi!’

Autor: dnevno.hr

Dario Juričan jutros je poslao pismo predsjedniku SDP-a Davoru Bernardiću. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

”Jazavče,

napokon je došao tvoj trenutak!

Možda si već negdje čuo, predsjednik RH Zoran Milanović izbacio je s Pantovčaka sve biste koje je tamo našao. Izbacuje tako iz naše sadašnjosti čak i takve junake koruptivne prošlosti, kao što je Franjo Tuđman! Ali razumijem ga, on je to učinio, jazavče, kako bi napravio mjesto za jednu jedinu bistu koja se tamo mora naći – onu Milana Bandića.
Milan Bandić je čovjek koji je zagrebački SDP odveo u 21. stoljeće, šest puta za redom je biran za gradonačelnika Zagreba i od tog je zapuštenog gradića napravio europsku metropolu, a od Adventa manifestaciju svjetskog glasa! Sve taj pozlati!

Milan je 2009. umalo postao i predsjednik RH. On je, da te i na to podsjetim, bio tvoj mentor, tvoja muza, čovjek koji nije problem nego rješenje!
Ovo je jedinstvena prilika da se zahvališ svom neumornom mentoru. U ovoj se državi predugo glasno laže i tiho zbori istina, a Milan Bandić put je istine i svjetla koji naši mladi trebaju slijediti.

Uvijek prisutan, uvijek radi za druge i k tome, što mu mnogi zavide, neosuđivan. Malo je takvih koji su zadužili Zagreb kao Milan… Ovom prilikom želim ti dati i podršku kao budućem premijeru, a reći ću ti i zašto.

Ti si 2010. proizveo slogan Mi možemo bolje, koji si doduše maznuo od J. F. Kennedya (We can do better, 1960.), a onda si 2016. maznuo slogan Promjena u koju vjerujemo od bObame (Change we can believe in, 2008.). Nakon američkih predsjednika, sada si prešao na kompanije i maznuo od Nikea slogan Ispišite budućnost (Write the future, 2010.) Ti mažnjavaš, i ja to cijenim, samo se tako i može postati premijer u ovoj zemlji! Još kako si majstorski uzeo onu masnu stipendiju prije toga od Cotruglija, mislim da zajedno možemo u koruptivnu parlamentarnu koaliciju: ti jazavče, rezač etiketa i ja.




Čekam da od mene preuzmeš bistu Milana Bandića i odneseš ju predsjedniku Milanoviću. Ako ti bista bude teška, pomoći će ti pajdo Zvane Brumnić; ako ne bude, po običaju, previše zauzet kombinacijama s Jelenom Pavičić Vukičević.

Usput ćeš moći i prošetati Pantovčak brdom i napokon pomaziti jelene i srne, budući da inauguraciji nisi mogao ni prismrditi. I požuri jazavče, jer ako ti ne postaviš bistu Milanu Bandiću, to će sigurno učiniti Fendi i Schiffini…

Dario Juričan, gradonačelnik svemira




 p.s.
Kad već šetaš, vidi koji dio Pantovčaka može ići u koncesiju kao parking, ima jedan Bandićev adventski pajdo koji će od toga rado okrenuti domovinski biznis po tržišnim načelima ”, napisao je Juričan.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.