Holy: Ispričali smo se građanima jer nismo nekritični poput HDZ-a

Autor: Damir Kramarić

Mnogi zastupnici SDP-a donosili su pogrešne odluke zbog poslušnosti prema Bandiću, kao i zbog nedovoljne informiranosti, pojasnila je Mirela Holy SDP-ovu ispriku zbog lošeg prostornog planiranja u Zagrebu.

– Nismo se ispričali zbog svega lošeg što je učinio gradonačelnik Bandić, već zbog pogrešnih poteza zastupnika SDP-a koji su odlučivali o urbanizmu i razvoju grada. Mislim da se odgovorna stranka treba ispričati zbog svojih krivih poteza i po tome se SDP i razlikuje od HDZ-a koji se građanima Hrvatske nikada nije ispričao zbog svih promašaja Vlade premijera Sanadera – pojasnila je svoju jučerašnju ispriku Zagrepčanima zastupnica Gradske skupštine Mirela Holy.

Novosti u planiranju


Dodala je potom da nije istina da su SDP-ovci, baš poput članova HDZ-a, postali hrabri i kritički raspoloženi tek nakon što je dojučerašnji vođa otišao. Milan Bandić je, veli ona, otišao baš zato što je vidio da se mnogi njegovi stranački kolege protive njegovoj samovolji, odnosno ona tvrdi da Bandić ne bi ni napustio SDP da je i dalje mogao raditi sve što je htio.

– Priznajemo da su mnogi zastupnici Kluba SDP-a donosili pogrešne odluke zbog slijepe poslušnosti Bandiću, kao i zbog nedovoljne stručnosti ili informiranosti oko tema o kojima su odlučivali. No, zato i predlažemo da se pri Gradskoj skupštini formira stručni savjet za pitanja urbanizma i razvoja grada, kako zastupnici ne bi ponavljali iste greške. Predlažemo i da se preispitaju, odnosno ponište dozvole za gradnju podzemnih garaža u centru grada, da se poništi odluka o gradnji ulaza u garažu u pješačkoj zoni, kao i da se preispitaju odluke o pretvaranju nekih zelenih površina u zone gradnje. Htjeli bi, dakle, da se ubuduće planiranju razvoja grada i urbanizmu posveti puno više pažnje nego do sada – zaključuje Mirela Holy, zastupnica SDP-a u Gradskoj skupštini.

USKOK u Jelavićevu uredu

Dodala je, na kraju, da je i ona čula da USKOK i DORH vode istrage u gradskom Uredu za prostorno uređenje zbog sumnji u nezakonito izdavanja građevinskih dozvola i drugih malverzacija. Što o tome znaju u tom uredu, htjeli smo pitati pročelnika Davora Jelavića ili njegova zamjenika Božidara Merlina, no njihove tajnice vele da ih nema ili su trenutno nedostupni, te da nam, nažalost, ne mogu dati brojeve njihova mobitela.

Autor:Damir Kramarić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.