fbpx

Renato Petek za Zagreb.info komentira novog predsjednika Skupštine: ‘Po prstima smo više dobivali mi u oporbi’

Autor: Admin

Za komentar o novoizabranom predsjedniku Skupštine Grada Zagreba obratili smo se zastupnku te iste skupštine Renatu Peteku.

”To je nastavak dogovora između koalicijskih partnera oko podjele plijena na različitim pozicijama i tako je manji partner u gradu, HDZ, s obzirom na suradnju i na državnoj razini, dakle, u dogovoru odlučio da će se gospodin Prgomet postaviti na mjesto predsjednika. S njim osobno imam dobra iskustva u suradnji, a nadam se da će ona biti u redu, da će biti korektan i pravičan kako bi svaki predsjednik u skladu s Poslovnikom trebao biti. Kako prema zastupnicima iz pozicije tako i prema onima iz opozicije.”, ukratko je komentirao Petek osvrnuviši se na prijašnju i ugodnu suradnju s Prgometom.

”Svima jednako, prema pravilima.”, nastavio je. Ovom rečenicom istaknuo je nadu za kvalitetan i pravedan rad za kojem smatra da je obavezan svakom predsjedniku Skupštine.


Iz njegovih riječi saznali smo i da ne misli da je se tom mišlju vodio bivši predsjednik Skupštine, a sadašnji državni inspektor, Andrija Mikulić.

”Vjerujem da će btii manje tih konfliktnih situacija s obzirom na ono koliko poznajem gospodina Prgometa i njegovu mirniju prirodu. Najvažnije je da se prema svima odnosi na isti način i da se drži svojih ovlasti koje su propisane Poslovnikom o radu. To znači da neće biti situacija kao što je nekad bilo kod gospodina Mikulića da smo imali dojam  da smo ”po prstima” nekad dobili više mi u oporbi, a da se gradonačelnika nije opominjalo u istim situacijali ili kolege koji su u poziciju kada istupaju.”, ukazao je na neravnopravnost koja se, prema njemu, događača za vrijeme izlaganja u Skupštini.

Na tezu da je ovo samo način da zagrebački HDZ instalira svoje ljude na čelne pozicije u vodstvu grada rekao je kako se tu ne može ništa učlniti jer je to dio koalicijskog dogovora.

”Pa to je naprosto samo dio tog koalicijskog dogovora, a ako su se oni tako dogovorili mi zapravo ne možemo tu ništa. Ne možemo utjecati na to.”, završava Petek.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.