Fuchs napokon smijenio Nenadića, ravnatelja koji je zlostavljao profesore

Autor: Damir Kramarić

Profesori nekada elitne zagrebačke škole s velikim su oduševljenjem u četvrtak popodne reagirali na službeno potvrđenu vijest o Nenadićevu razrješenju.

Slavko Nenadić, ravnatelj zagrebačke Druge ekonomske škole, koji je godinama zlostavljao mnoge profesore i o čijim učestalim kršenjima Zakona i nevjerojatnim gafovima smo bezbroj puta pisali, napokon je i službeno razriješen, te od 1. veljače 2011. godine više neće biti ravnatelj Druge ekonomske škole.

Potvrdio nam je to i Duje Bonacci, glasnogovornik Ministarstva obrazovanja, koji nam je poslao i službeno rješenje o razrješenju ravnatelja Nenadića, potpisano od strane ministra Fuchsa, a koje u prilogu objavljujemo.

Prijetio nam tužbom i tvrdio da njega nitko ne može smijeniti

Napomenimo ovdje da smo na stranicama našeg portala u zadnjih osam do devet mjeseci izvijestili o brojnim nevjerojatnim svjedočanstvima zlostavljanih profesora te škole, da smo objavili i rješenje prosvjetne inspektorice Vesne Štraus koja je prije više od pola godine zatražila smjenu ravnatelja Nenadića, ali da smo u isto vrijeme primili i nekoliko vrlo grubih prijetnji od strane

ravnatelja Nenadića, koji nas je uvjeravao da njega nitko ne može smijeniti dok god ga štiti ‘njegov ministar’ (Nenadić je dugogodišnji član HDZ-a)!

Nenadić nam je, da podsjetimo, prijetio odgovorom ‘njegovih medija’, a mahao je i tužbom u slučaju da objavimo tekst o nezakonitostima u Drugoj ekonomskoj. Ravnatelj Nenadić inzistirao je, osim toga, na autorizaciji izjave koju nam je nevoljko dao, ali nam u isto vrijeme nije znao reći adresu na koju bi mu mogli poslati e-mail, već je od nas tražio da mu tekst pošaljemo poštom. Na našu opasku da se tekstovi tako ne šalju već nekoliko desetljeća, ravnatelj elitne zagrebačke škole zatražio je da mu u tom slučaju tekst pošaljemo preporučenom poštom?!




Bezbroj puta teže povrijedio Zakon

Žalosno je, dakle, da tako nekompetentan ravnatelj nije smijenjen odmah nakon što je prosvjetna inspektorica Vesna Štraus na osnovu brojnih nepravilnosti u školi zatražila njegovo razrješenje, već je to učinjeno tek nakon snažnog medijskog pritiska, bez kojeg bi Slavko Nenadić vjerojatno još godinama bio ravnatelj iste škole.

Inspektorica Vesna Štraus još je u proljeće prošle godine, naime, utvrdila da je s više propusta ravnatelj teže povrijedio Zakon. Ravnatelj je, kako ističe inspektorica, nezakonito 29. svibnja 2006. godine na određeno vrijeme sklopio ugovor o radu s nastavnicom Vesnom Čuljak, iako je bila riječ o radnom mjestu koje je upražnjeno imenovanjem Nenadića na mjesto ravnatelja Škole.




Profesori s oduševljenjem dočekali vijest o smjeni

Osim nezakonitog zapošljavanja, nadzorom je utvrđeno da je ravnatelj Škole naređivao i izvođenje drugih protuzakonitih radnji…’stoji između ostalog u obrazloženju prosvjetne inspektorice Vesne Štraus, na osnovu kojeg je ona prije više od pola godine zatražila Nenadićevo razrješenje.

Profesori Druge ekonomske škole (koji su nam čitavo vrijeme javljali što se u toj školi događa) s velikim su oduševljenjem u četvrtak popodne reagirali na vijest o Nenadićevu razrješenju.

Dodali su da se nadaju da politika ovaj put neće umiješati svoje prste u izbor vodećih ljudi škole, te da umjesto Nenadića i ‘njegovog’ školskog odbora, vlast neće opet preuzeti slične nestručne, ali podobne osobe.

Autor:Damir Kramarić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.