Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

EKOLOŠKA KATASTROFA U ZAGREBU: Potok Kustošak pobijelio, uginule su ribe

Autor: Dnevno.hr

Smrad koji nagriza oči i nos šokirao je građane Zagreba, pišu 24 sata.

Bijela tekućina ispunila je potok Kustošak u četvrtak u večernjim satima. U petak ujutro voda, koja je bila bijela poput mlijeka, došla je do mosta na raskrižju Ulice Dragutina Golika i Zagrebačke avenije.

Nepoznata tvar zadržala se kod mosta gdje se nalazi taložnica za blato i mulj koju potok donese. Službe Hrvatskih voda su na temelju dojave građana poslali djelatnike na teren da bi se otkrilo o čemu se radi.

Uzeli su uzorak zagađene vode na čijoj su površini plutale uginule ribe te se čekaju rezultati analize. Ipak, sumnja se na neku vrstu kemikalije koja se koristi za odmašćivanje masti, jer se bijela boja stvara kada se neka vrsta ulja pomiješa s vodom.

Kod potoka je, osim Hrvatskih voda, došla i cisterna koja je trebala ispumpati jedan dio vode iz taložnice. Ali, tekućina je bilo toliko da je cisterna bila premala te se morala pozvati druga kako bi se sanacija nastavila. Radnici su za to vrijeme pokušavali vrećama pijeska napraviti branu.

Građani koji žive uz sami potok šokirani su ovolikom količinom zagađenja, ali tvrde kako ovo nije prvi takav slučaj u potoku Kustošak.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.